1. maaliskuuta 2011

Café Portaali - pikainen kahvi opiskelun ohessa

Hyvää kevään alkua toivottaa Sofia!

Eilen kävi niin onnellisesti, että oppituntien välissä jäi aikaa käydä rauhassa kahvilla. Joten muutaman opiskelukaverini kanssa suuntasimme Cafe Portaaliin. Café Portaali on siis osa UniCaféta, Helsingin Yliopiston ruokalaketjua. Se sijaitsee sopivasti yhdyskäytävässä Porthanian, Kielikeskuksen ja Aleksandrian välillä, lähin sisäänkäynti on varmaan Vuorikadulta.

Ulkoapäin ei edes huomaisi kahvilaa.

Yliopiston kahvila on tietysti siitä kiva, että se on lähellä, siellä on lähtöhinnatkin jo opiskelijan budjettiin sopivat ja opiskelijakortilla hinnoista lähtee vielä parikymmentä senttiä pois. Onneksemme löysimme kahvilasta vapaan pöydän ja linnoittauduimme siihen. Koska olin edellisenä iltana valvonut Oscar Gaalan takia, olin kahvin tarpeessa. Portaalissa on aina tarjolla toinen toistaan herkullisempia sämpylöitä ja makeita kakkuja, mutta tänään päädyin vain mustaan kahviin, hinnaksi sille tuli vain 1e. Muutama opiskelukaveri otti laskiaispullan (2,20e). Tarjolla on aina Reilun Kaupan kahvia ja Café Portaali onkin saanut vuonna 2007 Reilun Kaupan palkinnon. Hyvä UniCafé!

Pahoittelen kuvanlaatua, kännykällä otettu kuva!

Moni tulee Café Portaaliin opiskelemaan ja niin mekin kaivoimme esiin muistiinpanomme ja jatkoimme seuraavan päivän tenttiin kertaamista. Café Portaalissa on mukava tunnelma, siellä ei ole liian meluisaa, ettei voisi keskittyä opiskeluun, mutta kuitenkin puhuminen on sallittua ja keskustelun siivittämänä kertaaminenkin kävi mukavammin. Kaikki asiakkaat ovat opiskelijoita ja tuttuihin törmää usein. Tuntien lopun ja alun aikoihin kannattaa kuitenkin olla nopea, jottei joudu jonottamaan niin pitkään. Kahvin ja muut tarjottavat voi tietenkin ottaa myös mukaan tunnille, jos kiire yllättää.Halvat hinnat, valoisa ja viihtyisä ympäristö sekä muut opiskelijat ovat hyvä yhdistelmä, sillä tämä ei ollut ensimmäinen eikä varmasti viimeinen visiittini Café Portaalissa.

1 kommentti:

 1. Hei,

  Bloginne on oikein mukava! Muutamien faktojen kanssa kannattaisi kuitenkin olla tarkkana:

  Oy UniCafe Ab on osa HYY Yhtymää, Helsingin yliopiston _ylioppilaskunnan_ liiketoimintaa. UniCafe ei siten ole Helsingin yliopiston ylläpitämä/omistama ruokalaketju!

  Lisätietoja saa täältä:
  http://www.unicafe.fi/yritys/hyy-yhtym%C3%A4

  t. Kahvista nautiskeleva kanssaopiskelija

  VastaaPoista