26. maaliskuuta 2011

Gran Delicato - tuoreus on valttia

Ella täällä moi,

''Huomaa, että ollaan menossa maailman parhaaseen kahvilaan kun koko perhe on enneen kymmentä liikellä'', sanoi äitini kun istuimme autossa matkalla kohti Kalevankatu 34:ää, jossa sijaitsee Kreikkalainen Gran Delicato -kahvila. Perheellämme on perinteenä aina silloin tällöin mennä viikonloppuna yhdessä aamiaiselle ja usein kohteenamme on juuri tämä paikka. Ennen kahvila oli paljon pienempi, mutta muutama vuosi sitten se laajensi hyvin tilavaksi ja nyt paikkoja riittää kaikille!


Sali täyttyi enemmän vasta lähempänä yhtätoista.

Saavuimme paikalle vain 15 minuuttia kahvilan aukeamisen jälkeen, joten pääsimme kerrankin istumaan nojatuoleihin, joita on vain muutamassa pöydässä. Kaikkien oli helppo päättää tutulta listasta, mitä tilaa. Minä otin kaakaon soijamaidolla (uutuus!) (3,80e) ja Chapatan nro 8 (6,50e), jossa oli mozzarellaa, parmankinkkua, basilikaa ja tomaattia. Myös veljeni ja isi päätyivät samaan leipään. Olemme kaikki enemmän chapatan kuin patongin ystäviä, koska se on pehmeämpää. Olli joi café mochan (4e) ja isi ja äiti isot lattet (3,90e). Kasvissyöjä-äidin chapatan kanssa kävi vähän hullusti, koska hän luuli tilanneensa kasvisversion, mutta se sisälsikin mortadellaa, joka on lihaa. Rohkeasti hän kuitenkin veti mortadellan leivän välistä pois ja söi kaiken muun.

Salaatit voivat olla hyvä vaihtoehto lounasaikaan.

Kuuma kuppi vahingossa sulatti lautasen reunalla olleet suklaat.

Nam.


Kahvilassa on esillä paljon mukavaa luettavaa. Meidän pöytään isi oli löytänyt Finland superbrands -kirjan, jota hän ihasteli kahvin lomassa. Tarjolla on tietysti myös perinteiset iltalehdet ja annat. Äiti ja minä leikimme kameralla ottaen äidille uutta facebook-profiilikuvaa. Jaoimme myös mielipiteitä kahvilan vessasta, joka oli kuulemma ihastuttava. Itse en siellä vieraillut.

Olimme kaikki jälleen kerran tyytyväisiä kahvilan palveluun ja aamupalaamme. Kaikki leivän välissä oli tuoretta, eikä leipä ollut vettynyt pilalle syöjää odottessaan. Kaakaoni oli yksi parhaista, joita olen koskaan maistanut. En ole ennen tainnut tilatakaan Gran Delicatossa kaakaota. Tähän asti lempikaakaoni on ollut Akateemisen kirjakaupan Café Aallossa, koska se on niin ihanan tummaa. Nyt kuitenkin ihastuin Delicaton tummuuden ja kermaisuuden yhdistelmään. Muutkin olivat tyytväisiä juomiinsa; myös Olli, jolle mocha oli uusi tuttavuus. Se on siis kaakaon ja kahvin yhdistelmä.

Neljän hengen aamiaisen yhteishinnaksi tuli 41,50e ja myönnän, ettei se ole kaikkein edullisimmasta päästä. Aamiainen oli kuitenkin niin täyttävä, että sillä jaksoi kolmen tunnin shaoppailut Ikeassa. Muistuttaisin vielä kahvilan yhteydessä olevasta myymälästä, josta saa ostaa mukaan muun muassa paljon erilaisa kahvipapuja ja jopa Gran Delicaton omaa speciaali-kahvisekoitusta, jota hekin käyttävät kahveissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti