25. maaliskuuta 2011

Café Lasipalatsi - mukava teehetki hyvässä seurassa

Heissun, Sofia taas täällä!

Eilen torstaina 24.3. suuntasimme Tiian kanssa kahville. Olin taas tehnyt taustatutkimusta potentiaalisista kahviloista ja suunnaksi valitsimme Kiasman kahvilan. Kiasman aulassa meidät kohtasikin remonttikyltit ja infopisteen täti kertoi meille, että siellä valmistaudutaan ARS11-näyttelyyn ja että olemme tervetulleita uudelleen 14.4. Jouduimme siis muuttamaan suunnitelmia lennosta. Koska ulkona oli aurinkoisesta ilmasta huolimatta arktinen tuuli, päädyimme suuntaamaan Café Lasipalatsiin, koska se oli siinä mukavan lähellä.

Ulkona oli aurinkoista, mutta tuulista.

Tiskin kakkuvalikoima oli laaja.

Tiskin edessä oli taas valinnan vaikeutta. Tiia pohti suolaisten ja makeiden ruokien välillä ja päätyi lopulta valkosuklaa-daimkakkuun (n. 4e) ja minä taas päätin ottaa päivän tarjouksen (2,50e), joka oli suklaamuffinssi. Otimme molemmat teetä (2,30e/kpl), minun oli nimeltaan Valkoinen Usva ja Tiian oli Lohikäärmeen Morsian. Molemmat teet olivat Forsman Teen valikoimista. Vaikka erilaisia makeita herkkuja olikin tarjolla, olin kuitenkin vähän pettynyt leipiin ja muuhun suolaiseen valikoimaan.

Suloiset teekannumme.

Teeni oli maukasta valkoista teetä (note to myself: ota kahvilassa useammin teetä, se on hyvää) ja suklaamuffinssikin oli riittoista. Hassua olikin, että se oli päivän tarjouksena (ja siten 0,30e halvempi kuin normaalimuffinssi) koska se oli myyjän mukaan pienempi kuin normaalisti. Mielestäni se oli kuitenkin oikein hyvän kokoinen, isompi olisi ollut jo liikaa. Tiian kakkupala, joka oli herkullista valkosuklaamoussea daim-paloilla, oli liian makea ja Tiialta jäikin sitä lautaselle.

Kahvilan tyyli on pysynyt samanlaisena pitkään.

Itse tunnelma oli kahvilassa mukava, saimme kuin saimmekin ikkunapaikan ja ikkunasta oli hauska katsella Mannerheimintien vilinää, jota tuntui olevan vielä normaalia enemmän Sokoksen 3+1-päivien takia. Ravintolassa on tarjolla myös tarjolla lounasta, kotiruoka-annos tai teemabuffet, johon kuuluu salaattia, päivän keitto ja pasta. Teemabuffetin ruuat eivät näyttäneet kovin kiinnostavilta, muistan että olemme joskus Mirjamin kanssa käyneet katsomassa sitä, mutta todenneet sen epähoukuttelevaksi ja jatkaneemme jonnekin muualle. Tälläkään kertaa ei kahvilassa ollut montaa ruokailijaa vaan enemmän kahvittelijoita (olimme tosin klo 14 liikkeellä, ehkä jo vähän myöhässä lounasajasta).

Aikamme istuskeltuamme ja kuulumiset läpi käytyämme liityimme massaan ja suuntasimme Sokoksen 3+1-päiville löytöjä tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti