5. maaliskuuta 2011

Karl Fazer Café - taattua laatua

Sofia täällä!

Tänään lauantaina suunnitelmissa oli valloittaa Satun kanssa jokin uusi ja mielenkiintoinen kahvila. Satun työpäivä kuitenkin venähti, ja tapasimmekin vasta klo 17 jälkeen. Lauantaisin useat kahvilat menevät kiinni jo klo 18, joten jouduimme tekemään pientä taustatutkimusta löytääksemme kahvilan, jossa saisimme istua rauhassa. Karl Fazer Café on lauantaisin auki aina klo 22 asti, joten suuntasimme sinne. 

Fazer Kahvila on ollut tällä paikalla vuodesta 1891

Fazer kahvilassa on aina ihana valikoima eri juomia ja tietysti syömisiä. Suolaiset ja makeat palat ovat kuitenkin melko tyyriitä, joten päädyimme valitsemaan jotain erikoista juomaa. Satulla oli vaikea valinta eri kaakaoiden välillä ja lopulta hän otti Marianne-kaakaon (4,30e), jossa hintaan kuului kermavaahto. Minä taas halusin kokeilla erikoiskahvia ja silmiini osui Fazermint Macchiato (3,30e), josta en ikinä ennen ollut kuullutkaan. Sitä oli siis pakko kokeilla!

Konvehdit tulivat juoman yhteydessä

Teimme molemmat saman mokan juomiemme kanssa. Emme nimittäin kumpikaan sekoittaneet juomia, vaan joimme vain rauhassa. Sitten pohjalta löysimme samaan aikaan suklaiset yllätykset. Kahvini, joka näytti ulospäin pelkältä espresso-kupposelta, pohjalta löytyi sulanut Fazermint. Samoin Satun kaakaon pohjalla oli paljon Marianne-rouhetta. Joten juomaa olisi pitänyt sekoittaa, jotta maku olisi levinnyt koko juomaan. Siinä siis vinkki, joka kannattaa muistaa tulevaisuuden varalle. 

Ihmisiä riitti koko illan

Kahvilassa oli koko ajan melko paljon porukkaa, mutta pöytä löytyi kuitenkin helposti. Kahvilan putiikki meni kiinni klo 18, mutta koko illan ajan riitti turisteja ostamassa karkkeja kahvilan jonosta. Istuimme oven lähellä olevissa pöydissä, joissa oli aika kova veto ovien auetessa ja sulkeutuessa koko ajan. Joten jos löydät istumapaikan jostain muualta, ainakin kun ulkona on kylmä, niin kannattaa tarttua tilaisuuteen.

Kaiken kaikkiaan tarjoilut olivat hyvät, mutta maata järisyttävä kokemus tämä ei kuitenkaan ollut. Yleelliseen herkutteluun voin kuitenkin suositella Karl Fazer kaakaota, jotka joimme Ellan kanssa joulukuussa. Kaakaolle oli hintaa n. 8e, en enää muista tarkkaa hintaa, mutta se olikin kunnon luksuselämys. Kupissa oli sulatettua 70% tummaa suklaata ja tarjottimella tuli lisäksi lämmintä maitoa kannullinen ja kermavaahtoa, sekä Marianne-rouhetta, konvehteja ja mausteita, kuten kardemummaa, kanelia ja chiliä. Jokainen saa siis itse tuunata mieleisensä kaakaon. Laitan kuvan vielä tästä herkusta. Jos budjetti siis antaa varaa, niin tätä kaakaota voin suositella lämmöllä.
Karl Fazer Cafén helmi

Ensi viikolla on taas kahvittelua tiedossa, joten palataan asiaan pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti