9. maaliskuuta 2011

Sis. Deli+Café - lähiruokaa ja luomua Helsingin keskustassa

Sofia täällä taas, heips!

Tänään menimme Mirjamin kanssa kahville. Eilisen laskiaisriehan jälkeen tunsin kuinka flunssa oli iskemässä, mutta kahville oli päästävä! Suuntasimme Mirjamin kanssa Cochon Café & Bakeryn suuntaan, mutta kun pääsimme sen kohdalle, ei sitä ollutkaan enää olemassa, vaan tilalla oli joku sushi-mesta. Onneksi Kalevankadulla oli ihan vieressä Sis. Deli + Café, johon sitten menimme istumaan.

Kahvilan ulkoasu oli miellyttävä

Sis. Deli + Café on mainostanut mielestäni Helsingissä aika paljon, näkymällä mm. metron inforuudulla. Olinkin jo pitkään suunnitellut, että sinne on mentävä ja tänään tulikin otollinen aika. Pidän paljon kahvilan tyylistä ja lähiruuan ja luomun ajatuksesta.

Sisällä jatkuu ulkoasun tyyli

Kahvilassa oli sisältä tyylikkään mustavalkoinen, jossa oli sekä kahvilan pöytiä, että ihan tuotteita myynnissä. Haimme Mirjamin kanssa juomat, Mirjamille tuli kaakao (3,50e) ja minä otin latten (3,80e), johon kuului tuplashotti kahvia. Juomat tuotiin pöytiin, joten saimme rauhassa odotella paikoillamme. Kahvilassa oli paljon ihmisiä yksin ja kuulumisten vaihtaminen tuntuikin välillä vaikealta, kun kaikki tuntuivat kuuntelevan. Emme antaneet sen kuitenkaan häiritä, vaan juttelimme rauhassa.

Mitä itse tarjoiluihin tuli, niin molempien mielestä juomat olivat hieman kitkeriä. Mirjamin kaakao oli tehty tummasta suklaasta ja se olisi vaatinut sokeria. Samoin oma latteni olisi tarvinnut sokeria mukaan, mutta laiskuuttamme emme sitä enää jaksaneet hakea. Juomat olivat kuitenkin kauniit. Lisäksi tilatessamme meiltä kysyttiin, haluaisimmeko jotain erikoismaitoa. Olimme molemmat yllättyneitä kysymyksestä, mitä ei esimerkiksi Wayne'sissä ikinä kysytä, vaan juomat tehdään aina automaattisesti punaiseen maitoon.

Juomat olivat houkuttelevan näköiset

Kaiken kaikkiaan viihdyimme hyvin hiljaisessa Sis. Deli + Caféssa. Tarjolla oli paljon erilaisia smoothieita ja lemonadea, joten voin hyvinkin palata uudelleen keväämmällä tai kesällä nauttimaan sellaisia juomia. Olimme myös iloisia, kun huomasimme kahvilan ovessa muutoksen aukiolo-aikoihin, koska alunperin olimme katsoneet, että kahvila on arkisin auki vain klo 18 asti, mutta nyt se olikin muutunut klo 19, joten saimme istua kahvilassa toista tuntia.

Putiikin valikoimaa

Myös kahvilan putiikkipuoli vaikutti mielenkiintoiselta, tarjolla oli erilaisia luomusuklaita, -teetä, -juomia ja ruoka-aterioita. Tuotteet olivat melko kalliita, mutta niin luomutuotteet usein ovat. Asiakkaita kävi kuitenkin jonkun verran pelkästään putiikinkin puolella, joten kysyntää on varmasti ainakin jonkun verran.


Vaikka emme tällä kertaa olleetkaan super-innoissamme juomistamme, voisin kuitenkin suositella Sis. Deli+Caféta viihtyisyyden ja luomu-teeman takia. Tähän kahvilaan palaan myöhemmin kyllä uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti