25. maaliskuuta 2011

La Torrefazione - ei ainostaan minun lempikahvilani

Ella täällä moi,

La Torrefazione on jo pitkään ollut mun lempikahvila ja nyt vihdoin pääsen esittelemeen sen teillekin. Koulusta oli poikkeuksellisesti tänään (25.3.) vapaa-päivä, joten lähdin viettämään vain ja ainostaan itseni kanssa laatuaikaa. Kahvila sijaitsee keskeisellä paikalla Aleksanterinkatu 50:ssä, mutta on saattanut jäädä joiltakin huomaamatta, koska se ei ole katutasossa.Mulla on kaapissa noin puolisen vuotta vanha city-lehden artikkeli ''Kaupungin paras 2010''. Siinä kaupungin parhaaksi kahviksi on valittu  La Torrefazionen Ruandasta, Intiasta ja Brasiliasta maahantuotu ja paikan päällä maahdettu kahvi. Kahvilassa on artikkelin mukaan Helsingin ensimmäinen kahvilapaahtimo. City lehti ei ole ainoa, joka tätä paikkaa suosittelee. Kahvilan tiskillä oli kehyksissä Glorian ruoka ja viini -lehden myöntämä titteli ''Vuoden laatutuottaja 2010''. Eli aika hyvin menee.

Tänään lounasaikaan kahvila oli ihan liian täynnä. Tämä onkin paikan miinus puoli; se on myös muiden lempikahvila. Kuulin jonossa edessäni olleen naisen kertovan, että lauantai aamuisin paikka on kuitenkin ihanan tyhjä. Silloin sinne siis! Olen maistanut La Torrefazionen kahveja, teitä ja kaakaoita, joten tällä kertaa halusin kokeilla jotain uutta. Valitsin neljän smoothien joukosta päärynä, ananas, mansikka, banaani -smoothien (4,50e). Ainekset ovat täysin tuoreita, eikä sekottimeen näytetty lisättävän ollenkaan sokeria. Ja hyvää oli! Smoothien väreihin sopien tilasin myös yhden macaronin (2e), koska mielestäni oli aika sivistää itseäni ja kokeilla tuota kevään muotiherkkua. Sekin oli täysin tuore ja ylitti odotukseni. La Torrefazionen filosofiaan taitaa kuulua tarjota asiakkailleen vain parasta. Perinteisen kahvila-valimkoiman lisäksi La Torrefazione tarjoaa leipiä ja salaatteja sekä lämpimän lounaan joka arkipäivä. Take away on myös aina mahdollinen.

 
Smoothie oli yllättävän täyttävä.

Macaron, näyttää kovalta, mutta on suussa sulavan pehmeä.


Saatuani tilauksen rupesin etsimään itselleni istumapaikkaa, jota ei vähään aikaan näkynyt. Lempipaikkani on ''ikkunalaudalla'', joka näkyy Aleksille kuin tauluna. Valitettavasti tällä kertaa jouduin tyytymään siihen mikä ensimmäisenä vapautui eli käytävän luolta, peruskouluaikaisen luokkatorerini ja hänen kummitätinsä vierestä. En halunnut häiritä heidän lounashetkeään ja auheuttaa minulle kiusallista tilannetta, joten yritin olla huomaamaton ja pidin katseeni juuri ostamissani keittokirjoissa. Olen ensiviikolla muutamassa omaan kotiin ja tulen varmasti tarvitsemana vähän kokkusapua. Suosittelen ''Opiskelijan keittokirjaa'' ja ''Köyhän ritarin keittokomeroa'' kaikille opiskelijapudjetilla kokkaville!

Ihmisiä oli niin, ettei tiskistä saanut kuvaa.

Huomanna on tiedossa perhe-aamiainen ihanassa Kreikkalaisessa kahvilassa, mutta siitä myöhemmin lisää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti