28. helmikuuta 2011

Kaffecentralen - tasokasta kahvia

Ella täällä moi,

Viime aikoina oonkin nähnyt paljon ystäviä, joten uusia kahviloitakin on tullut kierreltyä tavallista enemmän. Luulen kuitenkin, että tämän päiväisen jälkeen tulee pieni tauko, koska koulu ja työt eivät anna vähään aikaan periksi. Ellen sitten lueskele kahvilassa...

Tänään (28.2.), Kalevalan päivänä, näin ystävääni Elinaa. Lukiosta tuttu hänkin. Aluksi kävimme tekemässä pieniä ostoksia Stockalta, jonka jälkeen oli vuorossa kahvilan valinta. Pohdittuamme meille sopivaa paikkaa, suuntasimme kohti Iso Roobertinkatua ja Canelia. Perille päästyämme huomasimme, ettei paikka ole ihan mitä halusimme; pullaa ja rauhaa vaihtaa kuulumisia. Tajolla oli lähinnä kahvia ja teetä sekä yksi penkki myyjän vahtivan katseen alla. Joten jatkoimme matkaa.

Elina halusi viedä mut paikkaan, jonka nimeä hän ei muistanut ja jonka sijainnista ei ollut varmaa tietoa. Usein Elinan kanssa päätyykin kiertelemään vähän siellä sun täällä, pikkukujilla. Mutta sehän on vaan positiivista! Varsinkin kun tänään oli selväti kevään ensimmäinen päivä. Saavuttuamme Korkeavuorenkadulle ystävällinen laitatien kulkija opasti meidät perille. Elinan muistama paikka olikin lounasravintola, joka ei sekään ollu mitä haimme. Vieressä olisi ollut kahvila Succès, mutta sen haluamme käydä Sofian kanssa testaamassa yhdessä. Kahvilan etsintämme jatkui siis yhä. Korkeavuorenkatua eteenpäin kävellessä vastaan tuli useitakin vaihtoehtoja, mutta emme halunneet vielä pysähtyä, vaan nähdä mitä on tuleman.

Korkeavuorenkatu 25:ssä näkyi tutun näköinen merkki: Kaffecentralen, josta olen lukenut netistä. Ehdotin Elinalle, että kokeilisimme sitä, vaikka sieltäkään ei tosin pullaa saisi, ainostaan hyvinkin tasokasta kahvia. Ja Elinallehan se sopi. Mä tilasin macciaton sukulaisen (2,30e), jonka nimeä en millään saa päähäni ja Elina perinteisen latten (3e). Mun mielestä pelkkä paikan tunnelma teki kahvistani erityisen hyvää. Elinan mielestä latte ei ollut ainakaan pahempaa kuin yleensä. Hinnat olivat halvat muihin helsingin kahviloihin verrattuna. Ja kun ottaa vielä huomioon, että pavut jauhetaan paikan päällä, niin yhdistelmä on aika passeli.

Rohkeasti sisään vaan.


Ihanaa kun lautasen reunalla odotti suklaa!

Kahvilassa ei ollut hirveän montaa istumapaikkaa. Kaksi pöytää kassan vieressä ja yksi kauempana myymälän puolella. Osa asiakkaista joi myös pikakahvit tiskillä seisten. Tilan puutteen vuoksi kahvila ei sovellu pidempään oleskeluun, koska muille täytyy tehdä tilaa.Paikka on yhdistetty myymälä ja kahvila. Kaffecentralen toimii siis lisäksi kahvipapujen ja teen maahantuojana. Ette ikinä arvaa, että paikka tuo maahan myös sitä super hyvää teetä, jota join Kitchissä. Olin löydöstäni tosi iloinen ja tietysti ostin yhden paketillisen tätä saksalaista Althausin Wild berries -teetä (3,90e) kotiin viemiseksi.

Pieneksi naposteltavasksi pystyi ostamaan suklaata tai kuivattuja kakun palasia.
Suosittelen paikkaa kaikille ihmislle, jotka haluavat kehitää kahvitietämystään ja oppia tuntemaan miltä oikeasti hyvä kahvi maistuu. Kaffecentralen löytyy myös Museokadulta ja Pursimiehenkadulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti