22. helmikuuta 2011

Coffee house - positiivinen yllättäjä

Ella täällä moi,

Koulun loputtua (22.2.) hyppäsin heti ratikkaan ja suuntasin kohti WTC:n Coffee housea. Kahvilan sisäänkäynnin kohdalla mua odottikin jo Selja, lukiosta tuttu kaveri. Mä olin saanut päättä missä tavataan, ja valinta osui Coffee houseen, koska 1) en ollu koskaan käynyt siellä ja 2) halusin rikkoa ennakkoluuloni. Olentin siis jotain kovin kallista ja huonoa sekä kolkkoa tunnelmaa.

Epäkutsuva ulkoasu sai mut aikasemmin karttamaan kahvilaa.


Suureksi ilokseni Seljan ja mun ei tarvinnu kärsiä kahvilakokemuksestamme, vaan Coffee house yllätti positiivisesti! Tunnelma toki oli Seljan sanoja lainatakseni ei-kovin-intiimi, mutta yleensä en kauppakujilta tai ostoskeskuksilta tälläistä odotakkaan. Ympärillä on kuitenkin niin paljon muuta tapahtumaa, eikä yksityisyyttä juurikaan löydy.

Väkeä riitti viiden aikaan, mutta vielä oli vapaita paikkoja.


Vaikka ulkona oli ainakin -12, halusin välttämättä tilata kinuskiunelman (3e) eli jäätelöä kemavaahdolla ja kinuskilla. Pohjalla jotain kovia makeita palasia. Nam. Unelma oli juuri sopivan kokoinen ja himoni tyydyttävä. Hinta-laatusuhde toimi! Selja kokeili steameria hazelnut-maulla (3e). (Steamer on siis vaahdotettua maitoa makusiirapilla.) Hänen harmikseen makua ei ollut laitettu tarpeeksi, vaan lämpimän maidon maku oli liian hallitseva. Pieneksi lisukkeeksi molemmat otimme vielä kookospallot (2,15e). Ne eivät olleet itse leivottuja, vaan teollista tuotantoa niinkuin kaikki muukin tarjonta vaikutti olevan.

Kookospallojen sisällä valkoista cremeä.


Kahvilan valikoima oli laaja; salaatteja, leipiä, pullia, erilaisa kahveja, teetä ja jopa väkevämpiä alkoholijuomia. Asiakkaina näkyi ihmisiä laidasta laitaan. Yllättävää oli paikalla olleet pukumiehet. Päättelimme, että paikka on heidän suosiossa sijainnin ja tarjonna vuoksi. Kahvilan koon ansiosta paikasta löytyy myös varmasti aina tilaa.

Tämän kokemuksen perusteella aion vierailla paikassa toistekin. Samaa ketjua löytyy myös muualta Helsingistä ja Suomesta. Ja pakko vielä mainita Take Away kahvin ystäville: Kaikki kahvit ovat 0,90e mukaan otettuna joka päivä klo 11 asti. Musta aika hyvä tarjous.

Pirteää pakkasviikon jatkoa kaikille kahviloiden ystäville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti