6. marraskuuta 2011

Kakku Galleria - kakkubuffetista on moneen juhlaan

Ella täällä moi,

Eräänä sateisena lokakuun päivänä (3.10.) kuusi hyvää ystävää sai vihdoin aikaseksi testattua kauan puhutun Kakkugallerian kakkubuffetin. Jo vuosi sitten Sandra haaveili viettävänsä syntymäpäiviään kyseisen buffetin merkeissä. Kaikki olivat tuolloin kuitenkin niin kiireisiä, ettei yhteistä aikaa saatu sovittua. Tänä vuonna juhlimisen aiheita oli jopa kaksin kappalein, joten kiire ei käynyt tekosyyksi. Sandran 20-vuotisjuhlien lisäksi oli aika toivottaa Katrille hyvää matkaa hänen puolen vuoden reissulle Uuteen-Seelantiin.Meidän kaveriporukassa on yksi liian usein toistuva piirre: aina joku on myöhässä. Sain odottaa kahvilan edessä Claud Monet -sateenvarjoni alla hyvän aikaa ennenkuin toisena paikalle saapui Sonja. Yhdessä menimme vettä tippuvina sisään varaamaan meille pöytää. Kuin tilauksesta ainoa kuuden hengen pöytä vapautui meitä varten. Ennen kuin ehdimme edes istua alas saapuivat Katri, Sandra, Viki ja Essi pian perässämme. Valitsimme kaikki halvemman buffet-vaihtoehdon (11e), johon kuuluu kakkujen lisäksi kahvi tai tee. Kalliimpaan (13,50e) olisi saanut valita erikoiskahvin, limun tai smoothien.

Teevalikoima oli valtava. Usean kymmenen teepurupurnukan joukosta valistin itselleni raparpei-kerma -teetä, vain koska en aikaisemmin ollut kuullut vastaavasta. Maussa ei ollut mitään vikaa. Kaikki muutkin valitsivat kahvin sijata teen. Pöytämme täyttyikin mitä ihanamman värisisätä posliinikupeista.


Kakkuja sai valita vitriinista lautaselleen keralla kolme palaa. Kaikki kakut ja leivokset kuuluivat buffetin valikoimaan ylärivin leikkaamattomia kakkuja lukuunottamatta. Minun ensimmäinen lautaseni täyttyi pelkistä leivoksista, koska niitä oli enää muutamat jäljellä ja myyjä kertoi ettei niitä tulisi lisää. Kakkupaloja riittäisi kuitenkin vielä seuraavalle kierrokselle. Yksikään kakku ei mielestäni ollut pahaa. Lempparikseni taisi nousta passionia sisältänyt leivos. Myös suklaakakusta tuli monen suosikki. Parhaimmat (siis ahneimmat) meistä saivat syötyä jopa seitsemän palaa ilman tietoakaan huonosta olosta.

Mitkä kolme palaa seuraavaksi?

Mun lemppari

Kahvilan tunnelma oli juuri sopiva meidän tilaisuuteemme. Paikan päälle ei mahdu montakaan pöydällistä ihmistä, joten äänekäs meininkimme synttärilauluineen ja läksiäisrunoineen ei häirinnyt useita. Nuori myyjä oli mukana menossamme, pyysimme häneltä sitten erillistä kakkupalaa sandran synttärikynttilöitä varten tai valokuvan ottajaksi. Buffet on ehdottomasti hintansa väärti. Idea on loistava ja se toimii.

Onnea Sandra!

Täydet masut kiittävät

Fredrikinkadun lisäksi Kakkubuffet toimii myös Kakkugallerian Bulevardin toimipisteessä, mutta vain sunnuntaisin. Kahvilasta voi myös tilata mukaan kokonaisia kakkuja kotona järjestetäviin juhliin.

2 kommenttia:

  1. Harkitsimme kakku-buffettia joskus kavereiden kanssa mutta hylkäsimme idean lopulta. Ajatus on sinänsä kiinnostava mutta kuka jaksaa/pystyy syömään enempää kuin pari palaa makeaa kakkua?? Tarjolla ei siis ilmeisesti ole muuta kuin makeita herkkuja jos oikein olen ymmärtänyt? Herkullista varmaankin, mutta oma suuni alkaisi kaivata jotain suolaista varmaan jo ekan palan jälkeen :D Saisiko siellä vastinetta 11 eurolle, sitä jäimme miettimään.. Tuo synttäri-idea saattaisi toimiakin.

    VastaaPoista
  2. Hei Maama ja kiitos kommentistasi!
    Kakkubuffettiin ei tosiaan kuulu muuta kuin kakkuja ja leivoksia eli aika makeaksi menee. Tottakai erilliseen lisähintaan voi ostaa suolaista piirakkaa. Kaikki meidän porukastamme saivat syötyä ainakin kolme kakkupalaa, ahneimmat jopa seitsemän. Itse koen saaneeni vastetta 11 eurolle. En kuitenkaan pitäisi sitä ihan jokapäiväisenä hupina. Juuri pinen porukan juhliin hyvä idea! T.Ella

    VastaaPoista