7. marraskuuta 2011

Fratello - uusi tyylikäs kahvila Kluuvissa

Heissan, Sofia täällä!

Viime viikolla tutustutin rakkaat opiskelijaystäväni Annamarin ja Piian kahvilablogistin maailmaan ja neidit olivat innoissaan mukana testaamassa kahviloita. Olimme suunnitelleet jo jonkin aikaa, että valloitamme uudistuneen Kluuvin kauppakeskuksen. Kohdekahvilamme oli Fratello-kahvila, joka on siis parin korttelin päästä löytyvän Torrefazionen veli. Ella olikin jo testannut Torrefazionen aikaisemmin, joten oli hyvä aika kokeilla tätä kahvilauutuutta.

Tyylikäs kahvila

Menimme kahvilaan alkuiltapäivästä ja siellä oli melko täyttä. Niinpä Annamari meni varaamaan paikkaa ja me Piian kanssa menimme jonoon. Ensimmäisenä huomiomme kiinnitti jännittävä kemistin välineeltä näyttävä kahvinkeitin, jossa liekillä lämmitettiin isoja koeputkia. Päätimme, että tätä kahvia on saatava. Kahvien lista ei sanonut meille mitään, joten kysyimme myyjältä apua. Hän suositteli meille tummapaahtoista kahvia ja neuvoi vielä ottamaan isomman kahvin puoliksi, jotta säästäisimme rahaa (normikahvikuppi 3,90e, iso kahvi yhteensä 6e). Otimme siis tummapaahtoista kahvia ja lisäksi minä otin juuri uunista tulleen pain au chocolatin (2,90e) ja Piia otti sitruunacroissantin (2,40e).

Kahvinkeitin

Barista alkoi tekemään kahvejamme ja sepä vasta oli tarkkaa hommaa. Hän mittasi veden lämpötilaa pienellä mittarilla ja otti sekuntikellolla aikaa eri vaiheissa ja sekoitti kahvia pienellä puutikulla. Vaikka kahvinkeittopisteitä oli kolme vierekkäin, teki barista aina yhtä kahvia kerrallaan. Siitä ehkä pieni miinus, koska kahvinkeitossa menee niin pitkään. Onneksi kahvilassa on myös muista kahviloista tutumpi kahvin valmistus koje, eli jos ottaa vaikka cappuccinon, niin ei tarvitse odotella niin pitkään. Kahvin valmistusta seuratessa jännitys vain kohosi, tämä on niin tärkeän näköistä puuhaa, että kahvin on paras olla erinomaista. Vihdoin saimme kahvit kuppeihin ja varoituksen, että kahvi on todella kuumaa ja täydellistä vasta parin minuutin odottelun jälkeen. Palasimme paikoillemme ja päästimme Annamarin tilaamaan.

Herkulliset tarjoilut

Kun Annamari tuli takaisin smoothiensa (4,50e) kanssa (banaania, mansikkaa, mustiherukkaa ja jogurttia), pääsimme maistamaan tarjoilujamme. Kahvi oli hyvää, erilaista kuin perinteisestä kahvinkeittimestä. Siinä oli enemmän makua, mutta jotenkin se tuntui kuitenkin laihalta kahvilta. Sitä on todella vaikea kuvailla, mutta ehdottomasti pidin siitä. Pain au chocolat oli täydellinen, rapea ulkokuori ja sisällä sulaa suklaata! Näin hyviä ei yleensä löydä Suomesta. Piian sitruunacroissantikin kuulemma oli oikein hyvää ja Annamari piti smoothiestaan, olisi ollut kuulemma valmis hakemaan seuraavan heti perään.

Annamarin smoothie

Kahvilassa oli mukava tunnelma, pidimme sisustuksesta. Erityisesti ihailimme kaikki vuorotellen kattolamppuja. Paikka on selvästi ehkä liiankin mukava hengailupaikka, koska tuntui, että monet istuivat pöydässä pitkään kahvin juomisen jälkeenkin, niin ettei osalle uusille asiakkaille riittänyt paikkoja. Mutta kahviloissa istuskeleminen kuuluu ainakin minulla aina asiaan, eikä Fratellossakaan siitä välitetty. Kaiken kaikkiaan pidimme Fratellosta paljon ja herkullisen valikoimansa ja tunnelmansa takia se tulee varmasti olemaan vahva vaihtoehto halvemmalle Unicafelle, joka löytyy aivan vierestä.

Moderni maatilatori

Kaiken kaikkiaan uusittu Kluuvin kauppakeskus on ihana! Kiertelimme Annamarin ja Piian kanssa koko kauppakeskuksen läpi. Alakerrasta löytyy mahtava Eat & Joy Maatilatori. Torilla on ihana fiilis ja katsomista riittää, vaikka hinnat tuntuvatkin olevan korkealla. Piia on kuitenkin myöhemmin hakenut leipomosta tuoreita keksejä, jotka olivat herkullisia. On aina kivaa nähdä, että luomuruokaa on helpommin saatavilla helsinkiläisille. Annamarin kanssa kävimme yläkerran ravintolapuolella testaamassa Hanko Sushi -ravintolan, joka on ketjun uusin ravintola. Olen aikaisemmin testannut Herttoniemen ja Jumbon Hanko Sushit ja california maki on herkullinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti