23. marraskuuta 2011

Giselle - uusi kahvila keskeisellä paikalla

Heipä hei, Sofia täällä!

Ahkera kahvilatestaajaystäväni Tiia tuli syyslomalla käymään Helsingissä uudesta opiskelukaupungistaan ja meidän täytyi päästä testaamaan uusi kahvila. Olin bongannut Yliopisto-lehdestä ilmaiskupogit Giselle -kahvilaan, joten sinne suuntasimme. Giselle on uudistuneessa Kiseleffin talossa, eli hyvällä sijainnilla Senaatintorin laidalla. Emme olleet kumpikaan vielä käyneet Kiseleffin talossa sisällä, joten innoissamme lähdimme suunnistamaan. Giselle löytyi aika helposti, koska se oli aulatilassa. Kaikki pinnat koko rakennuksessa oli uusittu, kaikki tuntui uudelta ja hienolta.


Kuponkiimme kuului siis ilmainen kahvi tai tee. Giselle on erikoistunut erilaisiin tee-laatuihin ja valikoimassa on paljon erilaisia luomutee-makuja. Itse otin teetä, jota oli valmiiksi pannussa, tällä kertaa mustaa teetä nimeltään Babouchka. Tiia taas otti kahvin ja sen lisäksi vielä toffee-muffinssin. Oma teeni oli hyvää, se sopi täydellisesti, koska olimme juuri käyneet syömässä ja mahani oli ihan täysi. Tiian kahvikin oli Reilun kaupan. Muffinssi oli myös hyvä, kuorrutus oli toffeeeta ja muffinssin sisältäkin löytyi valuvaa kinuskia. Harmittavasti olen kuitenkin löytänyt samanlaisia muffinsseja Wayne's Coffeen kakkutiskissä, joten ne olivat massatuotantoa.
Menimme istumaan melko autioon kahvilaan. Vaikka paikka onkin uusi, se tuntui ehkä vähän kolkolta. Aulatilassa kaikui ja ihmiset, jotka menivät eri putiikkeihin pyörivät ympärillä. Eli vaikka kahvilan sijainti Helsingin kartalla on hyvä, ei sen tilat olleet kuitenkaan kummoiset. Pöydissä kuitenkin mainostettiin Skee Is -merkkistä jäätelöä, jonka kaikki raaka-aineet ovat luomua ja osa myös Reilun kaupan. Joten voin hyvin kuvitella, että kun keväällä ilmat lämpenevät, niin ihmiset voivat hakea Gisellestä herkullisia ja ekologisia jäätelöannoksia ja mennä nauttimaan ne Tuomiokirkon portaille.

2 kommenttia:

 1. Hei,
  Kun seuraavaksi vierailet Kiseleffin talossa niin käy ihmeessä yläkerrassa olevassa konditoriassa. En nyt saa päähäni mikä paikan nimi on, mutta sieltä saa kaupungin parhaat leivokset ja kakut. Kaikki mitä olen maistanut on ollut aivan mielettömän hyvää, eikä taatusti mitään massakamaa. Kaikki tehdään käsin paikan päällä.

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Kiitos paljon ehdotuksesta, laitetaan muistiin!
  Sofia

  VastaaPoista