27. marraskuuta 2011

Café du Coin - löytyykö Helsingistä aito ranskalainen kahvila?

Bonjour! Sofia täällä taas kirjoittelee!

Olin kuullut puhetta, että keskustassa on oikea ranskalainen kahvila. Niinpä otin aidon Ranska-asiantuntijan, ystäväni Annamarin, mukaan ja menimme tällä viikolla kokeilemaan, löytyykö Helsingistä ranskalaista henkeä.

Kotoisa kulma

Pienen etsinnän jälkeen löysimme oikeaan osoitteeseen ja Café du Coin-kahvilaan Unioninkadulle. Olimme miettineet tarkkaan aikataulutuksen, koska kahvilan nettisivuilta olimme lukeneet, että istumapaikat on varattu lounasasiakkaille klo 14 asti, ja vasta sen jälkeen siellä sai istua kahvilla. Niinpä vähän klo 14 jälkeen astuimme kahvilaan. Sisätilat olivatkin pienet, mutta muita asiakkaita ei ollut. Otimme cappuccinot (3,30e) ja kahvilan pitäjä ohjasi meidät istumaan pöytään ja toi pian kahvit perässä.Cappuccinot olivat meidän molempien mielestä ihan hyvät. Ne eivät olleet turhan makeat, vaan sokeria sai itse lisätä mieltymyksen mukaan. Vaahtoa oli, mutta muuten itse makukokemus jäi vähän laihaksi. Enemmän meitä ilahdutti Fazerin Wienersuklaapalat, jotka tulivat kupin mukana. Molemmat olimme sattumalta haikailleet tämän perinteisen herkun perään juuri samalla viikolla, joten suklaa tuli juuri oikeaan aikaan.

Bongaa ranskalaisuutta!

Kahvittelumme aikana kahvilassa kävi muutama asiakas ostamassa lounaan mukaan. Jotta voisimme kunnolla arvioida kahvilan ranskalaisuuden, meidän olisi ehkä pitänyt tilata myös jotain syötävää. Fazerin suklaa, vaikka olikin herkullista, ei tuonut ranskalaista tunnelmaa. Katsoimme kuitenkin kahvilan kotisivuilta, että kahvilan omistajan nimi kuulostaa aidolta ranskalaiselta, joten varmasti tarjoilut olisivat olleet hyvin ranskalaiset. Myös seinällä oleva suuri taulu Eiffel-tornista ja Ranskan lippu antoivat vinkkiä kahvilan teemasta. Annamari bongasi myös että servetit oli aseteltu bleu-blanc-rouge -järjestykseen.

Kahvit juotuamme päätimme kuitenkin pian vaihtaa osoitetta, koska kahvilassa oli niin hiljaista, että keskusteleminen oli vähän vaikeaa. Kaiken kaikkiaan ranskalainen kahvihetkemme oli kuitenkin onnistunut!

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana blogi! Löytyikin monta kahvilaa jossa täytyy käydä :) Saitte lukijan!

    VastaaPoista
  2. Ai kun kiva kuulla, Sara! Kiitos. Kerro sitten pitikö meidän arvostelut paikkansa ;) T.Ella

    VastaaPoista