26. syyskuuta 2011

Teatterin Wine&Deli - kaupungin paras salaattibaari?

Sofia täällä TAAS hei,

Liian pitkän hiljaiselon jälkeen Sofia taas kirjoittelee! Viime kirjoitus olikin 7.8., joten on tässä pieni väli ehtinyt tullakin! Mutta ei hätää, kahviloissa olen kuitenkin käynyt tässä melkein kahden kuukauden aikana ja paljon juttuja on varastossa!

Voisin aloittaa vaikka Tiian ja minun lounaasta eräänä kesäisenä elokuun päivänä. Olemme vaikka kuinka usein Tiian kanssa suunnanneet Teatterin Wine&Deliin syömään sen kuuluisassa salaattibaarissa, mutta aina lounasaikaan jono on yltänyt jonon ulkopuolelle, joten olemme suunnanneet jonnekin muualle. Tällä kertaa olimme kuitenkin päättäväisiä, menisimme syömään salaattia, vaikka jono olisi kuinka pitkä!

Tälläkin kertaa jonoa oli ulkopuolelle asti, olimme liikkeellä noin klo 12. Menimme jonon jatkoksi ja pian meille selvisikin, että etenimme mukavaa tahtia ja että jonoa syntyy melkein väkisinkin, koska tilaustiski on heti ovesta sisääntullessa. Ehdimme tutkimaan hinnastoa ja huomasimme, että 9e salaattiin kuului vain kaksi täytettä. Käydessämme Tiian kanssa Factoryssa salaatti maksoi euron enemmän, mutta siihen kuului jopa kuutta erilaista täytettä.

Jatkuva jono

Vuoromme tilata tuli nopeammin kuin olimme odottaneet ja jouduimme vaikean valinnan eteen, kaikki näytti niin hekulliselta. Salaattipohjaan kuuluu jo valmiiksi siis vihreää salaattia, tomaattia ja vesimelonia (Factoryssa vain vihreää salaattia). Tiia otti omaan salaattiinsa savulohta ja parmesaania ja minä päädyin paahtopaistiin ja vuohenjuustoon. Lisäksi otimme molemmat paahdettuja siemeniä (salaattiin saa siis vielä lisäksi paahdettuja siemeniä tai krutonkeja, jotka olivat Factoryssa omia täytteitään). Tiian salaattikastike taisi olla balsamicovinegrette ja omaani otin seesam-soijavinegretteä (joka oli todella herkullista!).

Lisäksi saimme leivän palat ja vettä ja maksamisen jälkeen siirryimme etsimään pöytää. Vaikka asiakkaita riittää loputon jono, oli sisällä silti mukavasti tilaa. Saimme kivan ikkunapöydän ja muutenkin sisustus miellytti silmää. Muut asiakkaat olivat meistä hieman vanhemman oloisia, suurin osa oli töistä lounaalla.Miltä salaatti sitten maistui? Molemmat olimme erittäin tyytyväisiä salaatteihimme! Salaatti oli runsas ja täyttävä ja maku oli tasapainoisempi kuin Factoryssa, jossa makujen sekasorto oli ehkä vähän liikaa. Myös täytteet vaikuttivat laadukkaammilta täällä, Factoryssa osa tuntui tulevan suoraan purkista, kun taas Teatterin salaattibaarissa kaikki täytteet olivat ykkösluokkaisiaja valikoima herkullinen. Vai miltä kuulostaa mangomarinoitu kana, kookomarinoitu katkarapu, chilimarinoitu tonnikala, tapasmix, artisokka, soijamarinoitu tofu... Täytteistä löytyy lista Teatterin kotisivuilta. Valikoimaa on niin monipuolisesti, että salaattivariaatioita löytyy varmasti jokaiselle!

Tämä salaattibaari oli rakkautta ensi silmäyksellä ja tänne olen vielä menossa takaisin ja mielummin mahdollisimman pian! Kiitos siis Ellalle, joka tätä joskus suositteli. Nyt voin suositella tätä kaikille eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti