14. syyskuuta 2011

Bulevardin kahvisalonki - voitetut ennakkoluulot

Ella täällä moi,

Oi miksi Helsingissä on niin monta kahvillaa ja mulla niin vähän aikaa. Noei. Ihanaahan se on, että Helsinki tarjoaa niinkin paljon erilaisia kahvittelumahdollisuuksia ja koko ajan tulee lisää. Aina vaan näen ympärilläni mainoksia uusista kahviloista ja yritän painaa ne muistiin.

Viime viikolla (ma 6.9.) kävin kuitenkin yhdessä, sillä paikalla jo kauan seisseessä kahvilassa, nimittäin Bulevardin kahvisalongissa. Onnistuneelle kahvihetkelle ei ollut kovinkaan hyvät odotukset: Ystäväni, joka on muutama vuosi sitten työskennellyt kyseisessä kahvilassa on haukkunut sen pystyyn ja pyytänyt minuakin puhumaan siitä vain pahaa. Kun Sofia yritti tutustua Bulevardin kahvisalonkiin, ei siellä ollut yhtään tyhjää paikaa. Ja olen aina kuvitellut, että minun kukkaroni sisältö ei riitä niin hintavan näköiseen paikkaan.

Loistava sijainti.

Rohkeasti minä ja Elina otimme kuitenkin riskin. Ja niinhän siinä kävi...paikka oli ihastuttava. Ovesta sisään astuessamme lämpimällä ruskealla sisustettu tila henki olohuonemaisuutta, keskellään upottavat nahkasohvat ja seinällä piano. Tiskillä odotti näpsäkän näköinen tarjoilija, joka huokaisematta kertoi meille erikoiskahvien sisällöistä. Elina päätyi normaaliin latteen (3,90e) ja minä otin macciaton (3e). Macciatto on espresso vaahdotetulla maidolla. Ei ollenkaan minun tyyliseni valinta, mutta kaikkea täytyy kokeilla. Tarjonnan hinnat olivat yllätyksekseni erittäin kohtuulliset lounasvaihtoehtoja myöten. Ainoa silmään pistävä hintalappu oli macaronsseilla: 2,50e/kpl!

Asiakaskunnan voin kuvitella sisältävän kirjailijoita ja runoilijoita.

Idyllinen kahvilatiski.

Reunapöytiä oli vapaina vain tasan se yksi, jonka me onnistuimme saamaan. On ahdistavaa istua tilan keskellä, koska silloin tulee väijytty olo. Paransimme maailmaa usean tunnin. Elinan latte loppui jo hyvän aikaa sitten, kun minä vielä pyörittelin lusikkaani vahvassa kahvishotissani. Elina ei kehunut kahviaan, vaan kertoi sen olleen jopa verrattavissa automaattikahviin. Minä pidin macciattoa tällä kertaa hyvänä valintana, koska tarvitsin sellaisen piristysruiskeen, mutta enemmän nautin ison kupillisen tuomasta nautinnosta.

Macciaton maitovaahto on jo mennyt parempiin suihin.

Kun kello läheni seitsemää ja olimme enää lähes ainoat asiakkaat, pelkäsin kahvilan pian sulkevan ovensa. Emme jääneet odottamaan häätöä, vaan suunnitelmissa oli muutenkin jo jatkaa matkaa. Lähtiessämme unohdimme kokonaan ihastella tuulikaapissa olleita ilmaiskortteja. Nettisivuilta huomasin jälkeenpäin, että salonki on auki jopa yhdeksään. Se on kyllä etu!

Viehättävyydestään annan Bulevardin kahvisalongille käyden kympin. Tarjoilu jää seiskaan, koska Elinan latesta tulee miinusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti