25. syyskuuta 2011

Espresso edge - uusi top 1

Ella täällä moi,

Tarkkasilmäsimmät jo huomasivatkin, että mun Top 3 -kahvilalistaan on tullut muutos. La Torrefazione sai väistyä, koska sen ahtaus on kumonnut kahvilan mielekkyyden. Uusi tulokas taas on Espresso edge, johon rakastuin jo ennen kuin olin siellä käynyt.

Luin Espresso edgestä loppu keväästä We are Helsinki -lehdestäni, mutta vasta perjantaina (23.9.) pääsin siellä käymään. We are Helsinki -lehdessä kahvilan kuvaus on houkutteleva: ''Espresso edgen sohvalla viihtyvät opiskelijat, urbaanit kuljeksijat ja kansainväliset vieraat. Kahvila tarjoaa kaittoja, salaatteja, kotitekoisia luomuleivonnaisia sekä Reilunkaupan kahvia ja teetä. Persoonallinen taidekahvila löytyy Kruunuhaasta, viiden minuutin kävelymatkan päässä Rautatieasemalta ja Senaatintorilta.'' Ja tekstin vieressä on sitäkin houkuttelevampi kuva vihreine tuolineen ja mielenkiintoisine taideteoksineen.Liisankatu 29 sijaitsee aivan lähellä yliopiston rakennusta. Minä ja Carla saavuimme sinne ratikalla, koska Carlalla oli mukanaan paljon tavaraa. Onneksi lähes mikä tahansa julkinen pysähtyy Espresso edgen vieressä. Kahvilan ulkopuolella ei enää ollut kuin muutama pöytä, nekin sateen kastelemia, mutta kesäisin siihen syntyy houkutteleva terassi. Sisältä paikka näytti juuri siltä, miltä kuvat lupailivat. Vaikka pidänkin olohuonemaisista ''sisustuslehti'' -kahviloista, niin tämä omaperäinen ja värikäs tyyli vei sydämeni.

Kovin urbaania.

Tiskin takana ystävällinen henkilökunta.

Heti tiskille päästyäni aloin ääneen ihailla, kuinka kohdallaan kahvilan hinnat ovat. Carla päätti ottaa palan porkkanakakkua (3,80e) ja minä ison keksin (2e). Kaikki vitriinin tarjottavat olivat itsetehtyjä ja vielä luomu-kananmunista- ja jauhoista. Kiitos siitä! Maistuivatkin sen mukaisilta. Juomaksi otimme molemmat kaakaota (3,20e). Minä soija-maidolla 50 sentin lisähintaan. Valitettavasti en nähnyt, miten kaakaot valmistettiin, mutta hyvää nekin.

Muovilautaset eivät haitanneet.

Kahvi ja tee olivat reilunkaupan, mutta oliko kaakao?

Pöydissä oli valinnan varaa, joten valitsin reunapöydän, tottakai. Keskustelupalstoilla muut asiakkaat ovat valittaneet kahvilan meluisista koneista, mutta minun korvaani ne eivät särähtäneet. Ehkä olin liian keskittynyt Carlan tarinoihin, jotka oli kuulematta useammalta kuukaudelta. Liian nopeasti kello tuli kuusi ja paikka alkoi tehdä sulkemisen merkkejä. Muina arkipäivinä se on auki seitsemään, paitsi perjantaisin. Minun pitikin jo lähteä hakemaan noutoruokia muille kodin nälkäisille eri SYÖ! Helsinki -kampanjan ravintoloista. (Kampanja jatkuu vielä muutaman päivän ajan 29.9. saakka.) Ja Carlaa kutsuivat muut suunnitelmat.

Jokos ylistin Espresso edgeä tarpeeksi? Ainiin, meitä jopa teititelkiin koko ajan.

3 kommenttia:

 1. Oih, Espresso edge on munkin lemppari - ainakin Helsingin kahviloista. Ja latte tais olla jopa parasta, mitä oon koskaan juonu :)

  VastaaPoista
 2. Löysin bloginne vasta muutama viikko sitten ja mielenkiinnolla olen nyt yrittänyt lukea kirjoituksia läpi.
  Aika pitkälti samanlaisia mielipiteitä löytyy, mutta tämän kyseisen kahvilan arvostelu on täysin poikkeava. Minun kokemukseni on, että latte on keskinkertaista ja palvelu TODELLA hidasta. Ehkäpä pitäisi kokeilla joskus uudestaan, jospa oli vain huono päivä tms.

  Kiitoksia kuitenkin kivasta blogista!!

  VastaaPoista
 3. Hei Anonyymi! Harmi, että sinun kokemuksesi Espresso Edgestä ei ollut niin hyvä kuin minun ja edellisen kommentoijan Elinan. Suosittelen kokeilemaan kahvilaa toistamiseen. Voihan tosin olla, että minulle ja Elinalle on sattunut vain vahingossa hyvä päivä ja yleensä taso onkin mitä sinä sait kokea..

  Tervetuloa kuitenkin blogimme lukijaksi ja mukava kuulla, että tykkäät.

  T.Ella

  VastaaPoista