25. syyskuuta 2011

Kippo - rohkea Amerikan tuliainen

Ella täällä moi,

Viime viikon keskiviikkona (14.9.) yritin olla hyvä opiskelija ja menin luppoajallani kirjasto 10:iin paksu koulukirja kainalossani. Olin iloinen saadessani istua isolle nahkanojatuolille, josta pytyi sivusilmällä vilkuilemaan kaupungin vilinää. Keskittyminen sujui hyvin kunnes äitini ikäinen nainen istui minua vastapäätä musiikinkuuntelupaikalle. Hän laittoi levyn vieressämme olevaan soittimeen, kuulokkeet päähänsä, nojautui taaksepäin ja antoi oopperan soida minun korviini asti. Musiikki-kirjastossa tälläisesta on vaikea valittaa. Siihen päättyi opiskeluni.

Minulla oli vielä muutama tunti aikaa siihen, että Hilda tulisi tapaamaan mua. Päätin vierailemalla Iso-Roballa. Sinne on avattu vuoden alussa Kippo-niminen paikka joka myy frozen yogurthia eli jäädytettyä jogurttia. Tämä oli jo toinen yritykseni vierailulle, koska edelliskerralla tiistaina heidän jogurttilaittettaan huollettiin ja kippo jäi saamatta. Tällä kertaa homma kuitenkin pelitti. Astuin sisään pienen pieneen tilaan, jossa oli neljä istumapaikkaa. Loin katseeni hinnasto-taululle ja ilmoitin haluavani keskikokoisen kipon (5,20e), vaikka hinta vähän kirpaisikin. Ystävällinen nuori nainen otti kipon käteensä ja oli aikeissa aloittaa kipon täytön kunnes keskeytin: ''Mistäs se maku valitaan?'' Pettymyksekseni hän kertoi vaihtoehtoja olevan vain se yksi, luonnonjogurtti.

Kekseliäs nimivalinta.


Jogurtin päälle sain valita kattavasta valikoimasta lisukkeet kipon koon mukaan. Keskikokoiseen kuuluu kaksi. (Lisätäytteitä saa 70snt/kpl.) Halusin ehdottomasti maistaa hunajamarinoitua kookosta ja sen kyytipojaksi sopi hyvin suklaa. Kippo kädessäni aloin arpoa istumapaikkaa. Varmistin vielä, että eikö parvelle pääse istumaan, mutta se oli kuulemma toimistokäytössä. Tyydyin nurkkapöytään selkä tiskille päin. Syödessäni taustalla soi Californication. Unelmoin kesästä ja siitä, kuinka olisin voinut syödä jogurttini Kipon terassilla tai puistossa.

Marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, karkkia...
Olen saanut maistaa tätä ihanuutta ensimmäisen kerran puolitoista vuotta sitten Kaliforniassa. Silloin oli ainakin 30 astetta lämmintä ja kupillinen fro yota teki erittäin hyvää. Siellä makuja oli ainakin kymmenen ja lisukkeita saman verran. Hinta määräytyi annoksen painon mukaan. Kipossa jogurtti oli hyvää ja olen innoissani, että joku on ollut rohkea ja halunnut tuoda tämän konseptin myös Suomeen. Kehiteltävää kuitenkin vielä on. Toivottavasti asiakkaita riittää talven yli. Minä aion palata, kun aurinko taas paistaa.

Missä aurinko on?

Fro yon lisäksi Kiposta saa pirtelöitä, kahvia ja facebookin mukaan nyt myös karjalanpiirakoita.

Kipponi tyhjennettyäni siirryin hiukan kylmissäni kadun toisella puolella olevaan UFFiin. Sen alakerta oli varsinainen aarreaitta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti