7. elokuuta 2011

Bear Park Café - Karhupuiston helmi

Sofia täällä, heipä hei!

Viime viikolla teimme Mirjamin kanssa blogille suuren askeleen. Nimittäin suuntasimme Kallioon.

Olin kuullut kehuja Karhupuiston kahvilasta ja sinne olikin päästävä kun aurinkoa ja lämpöä vielä riitti. Päivä alkoi aurinkoisena, mutta hellettä ei ollut. Pohdimmekin Mirjamin kanssa pitkään uskallammeko mennä ulos istumaan vai tuleeko ulkona liian kylmä. Koska meillä oli muutenkin asiaa Hakaniemeen, päätimme hypätä kolmosen ratikkaan ja hurautimme Karhupuiston Bear Park Caféhen.


Vastassamme oli ihana keltainen lippakioski ja pöydät täynnä ihmisiä. Menimme suoraan tilaamaan ja päätimme huolehtia istumapaikoista vasta sen ollessa ajankohtaista. Mirjami tilasi ensin ja hän otti päivän pullan ja Coca-colan (yhteensä 5,50e). Minä otin Mesikämmenen macchiaton (3,60e). Kahvilan työntekijä oli todella mukava ja macchiatoani tehdessään hän jutteli niitä näitä luontevasti. Mukavin palvelu pitkään aikaan, lisää tällaisia Suomeen. Jännitimme yhdessä tulisiko maidosta maitovaahtoa juomaani, kone oli kuulemma reistaillut jonkin aikaa. Maitovaahtokone ei pettänyt kuitenkaan tällä kertaa, vaan sain pienen odotuksen jälkeen juomani. Perääni oli kuitenkin ehtinyt siinä vaiheessa jo syntyä jonoa.

Onnistunut kahvi ja teollinen pulla

Sinä aikana Mirjami oli löytänyt meille pöydän, jossa istui jo tyttö lukemassa kirjaa. Monet joutuivat jakamaan pöydän ventovieraiden kanssa, mutta täällä se ei haitannut eivätkä ihmiset nyrpistelleet nenää niinkuin ehkä keskustassa olisi voinut käydä. Ja sitten tarjoilujen kimppuun. Mirjamin pulla oli valitettavasti pakastepulla, joka oli vain heitetty uuniin, joten kahvilan omaa kädenjälkeä ei tullut esille Mirjamin valinnoissa. Oma juomani taas oli herkullinen! Lasin pohjalla oli suklaakastiketta, siihen maitovaahtoa ja espresso ja päälle kardemummaa. Nam! Kardemumma sopi juomaan oikein hyvin.

Toinen ehdoton kahvilan valtti on perus suodatinkahvi (3e), jossa on loputon santsimahdollisuus. Ainakin tyttö meidän pöydässä hyödynsi tämän tarjouksen ja jäi istumaan ja juomaan kahvia vielä meidän lähdönkin jälkeen.

Aurinkoisena päivänä pöydät ovat täynnä

Kahvilassa oli hyvä tunnelma; ihmisiä riitti, törmäsimme tuttuihin ja juttelimme myös tuntemattomille. Auringon mennessä piiloon Kallion kirkon tornin taakse, ilma muuttui heti kylmäksi ja jatkoimme Mirjamin kanssa matkaa. Kokemuksesta jäi minulle ehdottoman hyvä maku suuhun (paitsi kuvainnollisesti myös kirjaimellisesti) ja olen iloinen että ehdimme testata tämän kesäkohteen ennen syksyä. Tulen ensi kesänä takaisin!

1 kommentti:

  1. Jos käytte Berliinissä, pistäytykää tässä kahvilassa

    http://blogisisko.blogspot.com/2011/09/kadewe-cafe-with-view.html

    VastaaPoista