30. kesäkuuta 2012

Kaffa Roastery - kahvi kuin karkkia

Ella täällä moi,

Mä en erityisemmin pidä kahvista, mutta hyvää kahvia ei voita mikään. En myöskään erityisemmin pidä eksymisestä, paitsi jos eksyy Eirassa.

Meidän päämäärä Elinan kanssa hahmottui pikku hiljaa etsiessämme sopivaa kahvilaa kävellessämme (19.6.) keskustasta kohti Punavuorta. Perämiehen kadulla Mokon tiloissa on kaksi kahvilaa: on Mokon oma kahvila ja on Kaffa Roastery. Kaffa Roastery on nimensä mukaisesti kahvipaahtimo. Paahtimo löytyy takahuoneesta ja uunituoretta tuotosta myydään tiskiltä. Kahvia myös jälleenmyydään hyvin moneen Helsinkiläiseen kahvilaan, kuten Succesiin. Kohteemme oli siis selvä.

Paahtimo takahuoneessa.

Olen käynyt Mokossa useasti ja ihan varmasti tiedän miten sinne löytää. Mutta sinä päivänä en tiennyt. Eikä tiennyt Elinakaan. Tulimme jotenkin oudosta suunnasta saaden itsemme harhaan. Näytimme jopa niin hukassa olevilta, että hyvin Punavuorelainen mies (Barbin torso kädessään?) tarjosi meille apuaan. Ja jos nykypäivänä joku on niin avulias, ei siitä voi kun kiittää.

Saimme ohjeet kiivetä mäkeä ylös ja sitten huipulta alas. Ja siellä huipulla oli aarre. Niin hulppeita taloja marmoripylväineen ja omine puutarhureineen. Hissi, jonka ovi on samalla ulko-ovi. Ihan kuin olisi ollut vieraassa maassa. Pian laskeuduttuamme alas tiesimme taas missä olimme ja Moko siinsi edessämme.

Kaffa Roasteryllä on myös oma sisäänkäynti Mokon lisäksi.

Elina tilasi Laten (3,50€) ja minä tyhmänä yritin ensin saada teetä. Kahvipaahtimosta. Päädyin Flat white –kahviin (vähemmän maitovaahtoa, 3,20€). Siirryimme istumaan baaritiskimäiseen pöytään ikkunan eteen ja ihastelimme kuinka sade yltyi. Paahtimossa ei ollut montakaan istumapaikkaa ja pelkäsin, ettemme saisi rauhassa vaihtaa kuulumisiamme. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, koska suurin osa asiakkaista oli bisnesmiehiä, jotka hakivat kupposen mukaan töihinsä.

Latte
Flat White

Kahvi maistui erittäin hyvältä niin Elinan kuin minunkin kupista. Juurikin siltä, että se on tehty oikeasta raaka-aineesta ammattitaidolla. Kaffa Roasteryn slogan onkin ''Kahvin on tehtävä vaikutus''. Ja näin tapahtui.

2 kommenttia:

 1. Ohoo, kerrankin 100% positiivinen kaffilakokemus! Juhlan paikka, sanoisin :) Nykyään on mahdottoman vaikea löytää hyviä kuppiloita sopivalla hinta-laatusuhteella, viihtyisällä ympäristöllä, toimivilla auioloajoilla ja ystävällisellä henkilökunnalla. Lempparikahvilani (Riihimäellä) nosti hintoja kaksi päivää sitten ihan huippulukemiin ja sai minut näkemään punaista; vakiosalaattini hinta pompsahti 8,20 eurosta 9,10 euroon. :/ Täytyy etsiä uusi vakiokahvila. Ihan protestina vaan.

  Tämä vaikuttaa vallan täydelliseltä paketilta, vaikka ehkä tuo sadesää vielä tehostaa tunnelmallista vaikutelmaa ;) täytyy siis poiketa tuolla mahdollisimman myrskyisällä kelillä, niin voi luvan kassa istuskella kaffen äärellä paahtimon tuoksussa pidempään. Niin, tuoksuihan siellä paahdettu kahvi ?

  Mukavaa kesää teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan, harvemmin olemme täysin tyytyväisiä kahvilaan. Tämä kuitenkin ylsi siihen :) En muista tuoksuiko paikan päällä paahdettu kahvi. Ehkä ei. Voi hitsi, nyt sitten tulikin jotain huomautettavaa. Täytyy sanoa, että aika iso hinnan nousu kertaheitolla sinun lempikahvilassasi. Ei yhtään hyvä! T.Ella

   Poista