18. heinäkuuta 2012

Bembölen kahvitupa - hölmöläisten touhua

Ella täällä moi,

Hölmöläiset halusivat rakentaa talon. He rakensivat talon ilman ikkunoita. Hankkiakseen taloon valoa hölmöläiset alkoivat kantaa pimeyttä ulos säkeissä. Viisas Matti hakkasi ikkunan seinään. Sitten he päättivät hankkia enemmän valoa taloon ja tekivät niin suuret ikkunat, että talo hajosi.

Bemböleläisilläkin on ollut hyvä idea kahvituvasta, mutta sen toteuttaminen on jäänyt puolitiehen.

Bemböle (suomeksi Hölmölä) on vanha kylä Espoon keskellä. Sen kuuluisa maamerkki on Bembölen kahvitupa, joka on erityisesti motoristien ja pyöräilijöiden suosiossa. Minä saavuin kuitenkin paikalle autolla isän ja äidin kanssa (6.7.). Autoteiden keskellä kohoaa idyllinen hirsitalo kaksikko, punamullalla maalattuna. Odotukset ovat korkealla. Tästä aamiaisesta saattaa tulla mieleenpainuva.


Punainen tupa ja..kelmusämpylät.

Kurkkaamme päärakennuksen ovesta sisään. Ja voi ei. Oviaukolle asti paistaa tiskin kelmuun käärityt sämpylät. Makeatkin näyttävät raakapakasteilta. Hamuilemme kaikki ympärillemme, josko kuitenkin löytyisi jokin pelastava pulla. Lounaslistan jälkiruoissa on tarjolla köyhiä ritareita (3€). Vaikka onkin vasta aamiaisaika, luvataan ne meille valmistaa.


Isi ja Äiti ottavat kahvit (1,70€), minä pillimehun (1,50€) ja siirrymme ulkopöytiin odottamaan. Pidämme sormet ristissä hyvin valmistetuille ritareille. Aurinko menee pilveen ja tuuli yltyy. On vähän kylmä. Tarjoilija kantaa tarjotinta meitä kohti. Ja voi ei. Olisi ollut niin helppoa pystyä parempaan. Köyhät ritarit on valmistettu paahtoleivästä. Päällä on halpaa mansikkahilloa ja jäätelöä. Leivät ovat hieman palaneet. 

Santsikuppi 50 senttiä.

Leipä näyttää suoraan pussista tulleelta, mutta palanut keskusta todistaa toisin.

Positiivista ovat hinnat. Halvempaa saa hakea. Mutta maksaisimme mielellämme vähän enemmän, jos laatu olisi kohdallaan. On hölmöä omistaa ulkoisesti niin ihana kahvila ja sitten tuotteiden suhteen mennä siitä, mistä aita on matalin. Unohtaa ikkunat talosta. Joku viisas voisi parantaa tuotteiden laatua. Tuskin suosio kuitenkaan hajottaisi taloa. Päinvastoin.

Saamme kuitenkin mahamme täyteen jatkaaksemme matkaa. Tämän artikkelin mukaan kaikki tiet vievät Bemböleen. Kaikki tiet vievät myös sieltä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti