7. toukokuuta 2012

Aschan - kahvilaketjun kylmä sivukonttori

Sofia täällä hei!

Pahoittelen pitkää hiljaisuutta blogipäivityksissämme! Koulukiireet alkavat olla ohi ja kahviloille löytyy taas aikaa.

Vähän reilu viikko sitten, juuri ennen Vappua, testasimme äitini kanssa Aschan-kahvilan Vallilassa. Olen usein ajanut autolla kahvilan ohi ja miettinyt, miten oudossa paikassa kahvila on. Niinpä päätimme äitin kanssa kerrankin pysähtyä kahvilan kohdalla sen sijaan, että aina vain huristaisimme ohi. 

Kuuluisa kahvilaketju toimistojen keskellä

Kahvilan on selkeästi suunnattu ympärillä olevien toimistojen aamu- ja lounaskahvia varten. Siitä kertoo myös aukioloajat, ma-pe klo 8-16. Tulimme sisään klo 15.30, jolloin kahvilassa ei ollut ketään yksinäisen kahvilan työntekijän lisäksi. 

Äiti tykkää todella paljon Dolce Guston Latte Macchiatosta, joten hän olisi halunnut tilata lempijuomansa myös kahvilassa. Valitettavasti listalla ei ollut kyseistä kahvia, vaikka Latte ja Macchiato molemmat löytyivät listalta erikseen. Niinpä äiti päätyi Macchiatoon (2,80e) ja minä otin maustetun Latten hasselpähkinämakusiirapilla (4e). 

Olimme etukäteen googlanneeet, että Aschanilta saa meidän molempien suosikkileivonnaisia, eli macaroneja. Kahvilassa kuitenkin kohtasimme melko surullisen leivostiskin, eikä sieltä todellakaan löytynyt macaroneja. Päädyimme Vapun kunniaksi puolittamaan tippaleivän (2,80e). 


Saimme vapaasti valita tyhjästä kahvilasta haluamamme pöydän. Otimme ikkunapöydän, johon aurinko ei osunut. Pidimme molemmat Aschanin astioista, kahvikupit olivat kauniit. Kahvit olivat hyvän makuisia, tippaleipä ehkä hieman liian pehmeä minun makuuni. 


Sinä aikana, kun istuimme kahvilassa, muita asiakkaita kävi ehkä kaksi kappaletta ja joko he eivät ostaneet mitään tai ottivat ostoksensa mukaan, mutta kukaan muu ei jäänyt kahvilaan istumaan. Vaikka sisustus oli siisti ja kahvit hyvät, ei kahvila ollut lainkaan kotoisa. Mietimme, mahtaako kahvilan ylläpito kannattaa. Ehkä aamuisin tai lounasaikaan pöydät täyttyvät, mutta ainakin näin iltapäivällä kahvilassa oli kuoleman hiljaista. Kun kahvilan työntekijä alkoi laskemaan kassaa työpäivänsä päätteeksi, ymmärsimme, että meidänkin oli aika jatkaa matkaa. 

Olen kuullut paljon hyvää Aschan Café Jugendista Espalla ja jotta Aschanista saisi oikean kuvan, pitäisi ehkä suunnata sinne tai ihan kahvilan juurille Turkuun. Tämä kokemus Vallilan Aschanista ainakin jätti meidät kylmäksi.

// edit. Raportti käynnistäni Café Jugendissa täällä.

4 kommenttia:

 1. Nopea yhteenveto näin ensisilmäyksen ja pikaluvun perusteella: korkea hintataso, toimistomainen ympäristö, mitäänsanomaton palvelu, olematon sisustus ja ankea sijainti :D Et ainakaan houkutellut vierailemaan ko. kuppilassa. Itse en ole edes kuullut kyseisestä ketjusta, joten täytynee tsekata tuo mainitsemasi Espan Cafe Jugend kun tulen kesällä kaupunkiin. (jos ehdit ensin, raportoi oitis!) Macaronleivoksen maku jäi nyt kielen päälle, ehkä siksi kun sen mainitsit ja kun et sitä saanut; jäi tännekin päin vajavainen olo ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvin tiivistetty Maria!
  Täytyy kesällä ehdottomasti käydä testaamassa vielä Cafe Jugend, josko se olisi sitten parempi kokemus.
  Macaron-leivokset on kyllä niin parhaita, pitää jatkaa niiden metsästystä!
  Sofia

  VastaaPoista
 3. tämä vallilan kahvila on suunnattu alueen toimistoissa työskenteleville ihmisille. aamulla kahvilassa on vilinää ja siellä pidetään myös palavereja. lounasaikaan pöydät ovat täynnä.
  mitään herkkuja sieltä ei todellakaan saa, mutta voisin kuvitella, että esim. kakkujen tilaus jne. onnistuu mainiosti. onhan noilla nurkilla jo paljon uutta asutusta ja kaiken aikaa rakennetaan uusia asuintaloja. alkuun minäkin kummastelin sijaintia :)

  VastaaPoista
 4. Hei Anonyymi!
  Hyvä tietää, että toimistojen työntekijät ovat löytäneet kahvilan ja kunhan talot valmistuvat tien toiselle puolelle, niin ehkä asiakkaat menevät sinne vapaa-aikanaankin!
  Sofia

  VastaaPoista