30. toukokuuta 2012

Aschan Café Jugend - Aschanin uusi mahdollisuus

Sofia täällä heissan!

Eilen näimme Mirjamin kanssa melko ex tempore ja vasta tapaamispaikassamme Kaisaniemessä tajusimme, ettemme olleet yhtään suunnitelleet mihin menisimme kahville. Pienen pohdinnan jälkeen päätimme antaa Aschanille sen lupaamani uuden mahdollisuuden. Äiti ja minä kävimme ennen Vappua testaamassa Vallilan toimistorakennusten keskellä lymyilevän Aschanin ja se ei tehnyt meihin vaikutusta. Espalla on kuitenkin Aschan Café Jugend, josta olen kuullut hyvää, joten päätimme kokeilla kyseistä kahvilaa.


Kahvila on todella hyvällä paikalla Esplanadilla Kappelin kohdalla. Sisältä se on kaunis, vanha tyyli on säilytetty, mutta kahvila ei silti ole ränsistynyt. Rakennus on vuodelta 1827, mutta Aschan siinä on ollut vasta vuodesta 2010.

Kaunis sali

Sisällä kahvilassa oli rauhallista, monissa pöydissä oli ihmisiä, mutta pöydät ovat loosseissa, joten viereisissä pöydissä käydyt keskustelut eivät häirinneet toisia. Vietimme hetken tutkien tiskiä, jossa oli monen moista leivosta ja suolaisia leipiä, paljon enemmän vaihtoehtoja kuin Vallilassa. Toivomiani Macaroneja ei löytynyt täältäkään, joten päädyin pitkästä aikaa perinteiseen berliininmunkkiin (3,5e), kun taas Mirjamin teki mieli jotain suolaista, joten hän otti paahtopaistifoccaccian (6,5e). Juomaksi minä tilasin cappuccinon (3,5e) ja Mirjami mustan teen (2e).

Pahoittelen iPhonen kuvanlaatua


Vaihdoimme rauhassa kuulumisiamme. Pidin kahvilan tunnelmasta paljon, siellä oli rauhallista ja kaunista. Muissa pöydissä oli lähinnä keski-ikäisiä naisporukoita tai pukumiehiä pitämässä palaveria. Berliininmunkkini nyt oli perusmunkki, juuri mitä tilasinkin. Kahvi oli todella hyvää mielestäni, onnistunut suhde vaahtoa ja kahvia. Mirjamin tee oli myös oikein maukas, mausta löytyi vähän vaniljaakin. Mirjamin leipä taas oli suuri pettymys. Ensinnäkin niin kalliista leivästä (6,50e!!) odottaa paljon (ehkä jopa mahdollinen lisukesalaatti olisi ollut paikallaan?). Toiseksi ne täytteet, jotka leipään oli valittu, eivät toimineet yhdessä. Majoneesia oli liikaa ja paahdettu sipuli hallitsi liikaa makuja. Kaiken lisäksi focaccia oli kuivahtanut. Puolet leivästä jäikin lautaselle meidän lähtiessämme pois vähän ennen sulkemisaikaa klo 20.


Kaiken kaikkiaan Aschan kuitenkin nosti vähän pisteitään minun silmissäni. Palvelu oli Jugend Caféssa ensiluokkaista, miljöö oli miellyttävä ja juomat onnistuivat molemmilla. Mirjamin leipä jäi harmittamaan, joten kiitettävään suoritukseen jäi vielä hieman matkaa.

4 kommenttia:

 1. Tykkään kovasti Espan Aschanista, siellä todellakin voi keskustella rauhassa (vinkiksi että se on sen vuoksi loistava lukupiirien kokoontumispaikka!). Tuota leipää aion kyllä vältellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, kahvila hyvin sopii vapaamuotoiseen kokoontumiseen: porukka ei häiritse muita, eivätkä muut porukkaa!
   t. Sofia

   Poista
 2. Tästä välittyvän mielikuvan perusteella voisin sanoa, että ko.paikka olisi sopiva jonkinlaisten palaverien ja kokousten ja miksei juuri lukupiirin pitämiseen. Mutta minun silmiini vaikuttaa turhan hallimaiselta, kuin raksaruokalalta ! :D Ehkä saan väärän käsityksen kuvasta. Intouduin tosin kahvilan ulkoisesta imagosta ja ehdin jo harkita piipahtamista ensi viikolla kun tulen Hki:in, mutta taidanpa valita toisin. Onneksi teillä on täällä vaihtoehtoja valittavaksi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Maria!
   Harmi, että sinulle tulee kuvista hallimainen vaikutelma. Voin kuitenkin suositella aurinkoisena päviänä vaikka kokeilemaan Aschanin terassia, joka on kahvilan ulkopuolella, sijainti ja palvelu kun ovat niin hyvät!
   Toivottavasti säät paranevat täällä Helsingissä niin pääset nauttimaan Helsingin kahvilatarjoilusta! Kerro sitten, missä kahviloissa kävit ja jos löysit jotain uusia kokeilemisen arvoisia! (:
   t. Sofia

   Poista