29. maaliskuuta 2012

Cafe Truffel - kadonneen asiakaspalvelun metsästys

Sofia täällä heipä hei,

Tällä viikolla menimme luotto-kahvitteluystäväni Mirjamin kanssa taas testaamaan uutta kahvilaa. Ehdin iltapäivällä tutkia netistä Helsingin kahvilatarjontaa ja päädyin Cafe Truffeliin, jossa oli tarjolla sekä pientä syötävää että halvat kahvit. Töölöön siis!


Cafe Truffel on hauskasti lisännyt nimensä alle "Sushi & Antisushi." Mielenkiinnolla odotin siis näkeväni ruokalistan. Kun kahvilaan tuli sisään, oli edessämme heti tiski, jossa piti tehdä tilauksemme. Kahvilan emäntä tuli asiakkaiden kanssa juttelemasta tiskin taakse ja katsoi meitä odottavasti. Niinpä jouduimme nopeasti painostuksen alla tekemään valintamme. Minä päädyin Key lime -juustokakkupalaan (4,5e) ja cappuccinoon (2,7). Mirjami taas otti lämpimän halloumisalaatin (9,5e). Maksettuamme myyjä tokaisi, että tarjoilut tuodaan pöytään. Menimme sivummalla olevaan huoneeseen, missä oli meidän lisäksemme yksinäinen mies kuuntelemassa meidän juorujamme lukemassa iltalehteä.

Mirjamin salaatti

Juustokakkua

Tarjottavat tuotiin pöytään melko nopeasti. Mirjamin salaatti näytti ihanan runsaalta: siinä oli paljon erilaisia salaatinlehtiä, artisokan sydämiä, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, yrttinen salaattikastike ja tietysti paljon halloumia. Mirjami piti salaatista, mutta kuulemma se oli myös runsassuolainen, ja kun sitä aloimme miettimään, niin sen kaikissa komponenteissa oli kyllä paljon suolaa. Minun juustokakkupalanikin oli reilun kokoinen. Se oli tosi täyttävä, söin sitä yhtä pitkään kuin Mirjami salaattiaan, enkä saanut sitä loppuun asti. Kahvi oli tosiaan halpa erikoiskahviksi, mutta ehkä se oli jotenkin vähän laihan makuinen.


Vaikka ruoat olivat hyviä, emme silti olleet vakuuttuneita kahvilasta. Palvelu oli periaatteessa oppikirjasta: kahvilan emäntä, ja myöhemmin näkemämme isäntä, toistivat ystävällisiä lauseita ja tarjoilu toimi nopeasti ja hyvin, mutta hymystä ei näkynyt pilkahdustakaan, eikä meitä palveltu ollenkaan yksiköinä. Tuntui, että olimme välttämätön paha. Sisustus ei myöskään ollut ollenkaan makuuni ja huoneet oli sisustettu kolkosti.

En siis lähtisi hakemaan keskustan hintoihin verrattuna halpaa kahvia Töölöstä ainakaan tähän osoitteeseen. Tarjottavissa ei ollut suurempaa vikaa, mutta mikään muu ei sitten toiminutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti