16. maaliskuuta 2012

Tin tin tango - lukijaäänestyksen suosikki

Ella täällä hei,

Viime kuussa annoimme teille lukijoille mahdollisuuden vaikuttaa, missä kahvilassa vierailemme Sofian kanssa seuraavaksi yhdessä. Vaihtoehtoina olivat Villipuutarha, Esplanad, Tin tin tango ja mbar. Villipuutarha tuli hopealle (33%), mutta selkeän ykkössijan vei Tin tin tango (66%). Mielestäni äänestyksen tulos kertoo hyvin paljon lukijoistamme. Kallis ja sivistynyt Esplanad ei saanut yhtään ääntä, mutta ei myöskään sen täydellinen vastakohta, mbar. Mbar on rento ja meneviä ihmisiä puoleensa vetävä baarimainen kahvila. Molemmat ovat ydinkeskustassa. Villipuutarha ja Tin tin tango ovat jotain siltä väliltä. Ne molemmat ovat paikallisia lähialueen tyylin omaavia kahviloita. Villipuutarha kertoo Kallion tarinaa ja Tin tin tangon tarina taas tulee tässä:

Hyvin pitkään olimme molemmat Sofian kanssa halunneet käydä tässä paljon puhutussa Töölöntorin pesulanakin tunnetussa kahvilassa. Odotukset olivat korkealla. Bussista poistuessani olin kuvitellut näkeväni torin toisella laidalla kahvilan nimen kirjoitettuna punaisin kaunokirjaimin, mutta nimi olikin metsän vihreällä ja fonttina jokin vielä Times New Romania kamalampi. Enää en tiennytkään mitä odotin.

Lämmitetty terassi veti ihmisiä.

Yhdessä Sofian kanssa astuimme lasitetulle terasille, jossa oli ovi sisälle. Huomasimme kuitenkin ovessa olevan viitan ja pyynnön käyttää kauempana olevaa ovea. Rehteinä suomalaisina tottelimme käskyä, ja myöhemmin selvisikin miksi näin oli hyvä. Menimme suoraan tiskille tutkimaan valikoimaa. Hinnat muistuttivat, että olimme Töölössä, valitettavasti. Suolainen piirakka maksoi yli kuusi euroa! Pöyristyttävää. Päädyimme johonkin halvempaan. Sofialle suodatinkahvi (2,20€) ja sukaakeksi (2€), minulle tee (2,20€) ja croissant (2,40€). Kassaneiti ilmeisesti oletti jokaisen asiakkaan olevan kanta-asiakas, koska ei kertonut meille, että juomat voimme ottaa viereiseltä pöydältä itse. Palvelutilanne loppui juurikin siihen kun otin korttini sirulaitteesta.

Miltähän maistuisi todella hyvä croissantti?

Saimme hyvän pöydän seinänvierestä, tai näin ainakin luulin. Tuolini oli tuon ''kielletyn oven'' vieressä. Valitettavasti taisimme olla Sofian kanssa ainoat, jotka noudattivat pyyntöä käyttää kauempana olevaa ovea. Ovesta meni ihmisiä koko ajan ja viima tuntui munuaisissani asti. Toki olisin voinut siirtyä pöydässämme olevaan kolmanteen tuoliin kauemmaksi ovesta, mutta jostain syystä halusin lietsoa kahvilan virhettä. Muuten kahvihetki sujui hyvin. Suuri plussa tuli Althaus-merkkisestä teestä. Ne on mun lemppareita! Croissant oli croissant ja Sofian keksi hyvä, muttei kahden euron arvoinen.

Sisustus oli kodikas.

Vaikka tein tutkimusmatkan kahvilan sokkeloihin, en löytänyt pesukoneita mistään. Ne olisivat tuoneet persoonallisuutta kahvilaan. Sen sijaan bongasimme kultaisen laatan seinältä. Se oli ilmeisestikin kunnianosoitus jollekin entiselle vakioasiakkaalle. Muistan miehen kuolinvuodeksi 1999. Nettisivuilta luin kahvilan avanneen ovensa vasta 1994, joka oli pettymys. Ei laatan mies siis kovin montaa vuotta kahvilan penkkiä edes ehtinyt kuluttaa.

No joo.. Valitettavasti odotuksemme kahvilasta eivät siis täyttyneet. Mielenkiintoisinta tässä oli se, kun kerroin kavereilleni pettyneeni Tin tin tangoon, he eivät olleet yllättyneitä. Viimeisen miinuksen kokemuksellemme toi ruuhka, jonka takia meidän täytyi vapauttaa pöytämme ja matka keskustaan, koska kahvilan läheltä ei löytynyt mitään ''jatkopaikkaa''.

6 kommenttia:

 1. Pesukoneet löytyvät kahvilan takaosan perältä, ja samasta tilasta pääsee myös saunaan. Tin tin tangon parhaus onkin aamupala-annokset, joita saa muistaakseni iltayhteentoista asti, sekä jättipatongit. Pienet naposteltavat eivät tosiaan ole parasta maailmassa tai edes Töölössä. Ei siis ehkä kahvilana laadultaan paras, mutta ihana olohuone, kun asuu lähellä. Plussaa myös tunnelmallisesta tangomusasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Sanoisin, että hyvin kiteytetty. Ei ehkä laadultaan paras, mutta mukava sisustukseltaan. Jos asuisin ihan naapurissa, niin varmasti kävisin kahvilassa usein. Hyvä muuten kun mainitsit tuon musiikin. Tango sai meidät hymyilemäään :)Ensikerralla täytyy sitten kokeilla aamiaista. T.Ella

   Poista
 2. On kyllä karun näköinen ulkoasu Tin Tin Tangolla, pakko myöntää. Mutta kukaan ei voi saada kaikkea; jollakulla on kondiittorin taidot, muttei visuaalista silmää. ;) Tuo vihreä väri ja villi fontti tuovat mieleeni ennemminkin "Villen Viidakko" seikkailupuiston kuin tunnelmallisen pikkukahvilan. Heh. Näyttäisi olevan myös katteet kohdillaan (tai kyseessä superkalliit raaka-aineet), jos suklaakeksistä joutuu pulittamaan kokonaista 2 euroa! Muutkin hinnat kyllä huimaavat päätä: kahvi ja tee 2.20 euroa! Mitä riistoa! Olen itse kirjoittanut artikkelin kahvin hinnan noususta ja äitini kertoi (kahvila-alalla ikänsä työskennelleenä), että yhdelle kahvikupille jää todellisuudessa hintaa n.0.9 euroa :P Eli vaikka kaffea myytäisiin 50 sentin kuppihinnalla, kahvila käärisi sievoiset voitot. Niin se on, että kahvilla on kaikkein parhaat katteet. Kyllä kismittää maksaa-tieto lisäsi tuskaa.

  Kiitos taas tästä! Kaikista positiivisistakin vilauksista huolimatta taidan jättää Tin Tin Tangottelut muiden heinille ;) Mukavaa pääsiäisen odotusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta, harvalla on sekä hyvät kondiittorin taidot että visuaalista silmää. Sen huomaamme jälleen kerran juuri kirjoittamassani Moko-kirjoituksessa. Unelma tietysti olisi kahvila, jossa nämä kaksi yhdistyisivät.

   Tuntuu, että kahvin ja teen hinta ovat aina hiponeet korkeuksia ja sen kun jatkavat nousuaan. Olisi mielenkiintoista tietää, teisikö sellainen kahvila loppujen lopuksi enemmän voittoa, jotka pudottaisivat hinnan vaikka euron muita alemmaksi. Voisi ainakin joskus koittaa.

   Hyvää pääsiäisen odotusta myös sinulle, Maria! T. Ella

   Poista
 3. olen ollut pakotettu pyykkäämään ko. kahvilassa ja en kyllä toiste sitä tee! takahuone oli täynnä brunssaajia ja minä kökötin pesukoneen vieressä olevan pöydän takana ja odotan pesukoneen pysähtymistä...
  eipä ollut kiva tonkia pestyjä pyykkejä pesukoneesta (saati tunkea likapyykkiä koneeseen!!!) ihmisten syödessä siinä aivan vieressä...
  ja julkimoitakin vielä, huokaus.

  mutta olihan se kokemus :) "ei ikinä enää" -sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, siis pesukoneet olivat siellä! Olin ajatellut, että jostain on pakko löytyä pesutupa, missä voi rauhassa pyykätä.
   Ei siis ideaali-pesula ainakaan ruuhka-aikaan, mutta kuten sanoit, erilaiset kokemukset jäävät ainakin mieleen! (:
   Sofia

   Poista