8. heinäkuuta 2011

Dolce Gusto - kahvilalaadun juomat kotonasi

Sofia täällä moikka moi!

Kesääni on tähän mennessä kuulunut lähinnä töitä ja kun en ole töissä niin olen mökillä. Joten kahviloiden testaaminen on jäänyt vähemmälle, pahoitteluni siitä! Onneksi Ella on jaksanut kirjoittaa aktiivisesti, kiitos Ella!

Meille hankittiin kesäkuun alussa Nescafén Dolce Gusto -kahvinkeitin ja ajattelinkin kahvin ystävänä kirjoittaa omat mietteeni kyseisestä masiinasta teille tänne! Eli aloitetaan itse koneesta. Meidän kone on tuollaista pyöreää mallia ja musta. En oikein tiedä eri mallien eroista, mutta tämä oli vaikutti sopivan tasapainoiselta, ei halvin, joka olisi ihan lelu, mutta ei todellakaan kallein malli.

Itse kone
Starttipaketissa tuli mukana erilaisia kahveja kokeilua varten. Kahvit tulevat siis sellaisissa kapseleissa ja laitteeseen laitetaan aina yksi kapseli kerrallaan, lisätään vesi ja kahvi tulee valmiina kuppiin nopeasti. Ensimmäinen kahvimme meni tietenkin ihan plörinäksi, koska emme osanneet käyttää konetta, mukana tulleet ohjeet olivat tosi huonot. Ne olivat vain havainnollistavia kuvia, eikä sanallisia ohjeita ollenkaan. Soitin siis ystävälleni, jolla on myös samanlainen kahvinkeitin ja hän kertoi, että vettä pitää aina annostella tarkka määrä vesisäiliöön, eikä vesisäiliössä voi siis olla valmiiksi litraa vettä mistä kahvikone ottaisi tarvittavan määrän. Tämä kyseinen piirre onkin ehdottomasti kahvikoneen huonoin puoli. Esimerkiksi Latte Macchiatoon tarvitaan 170ml vettä maitokapseliin ja 50 ml kahvikapseliin. Jos haluaa kahvit vaikka neljälle, niin veden annostelun laskemiseen menee turhan pitkään.

No mitä kahveja laitteesta sitten saa ja miltä ne maistuvat? Me ollaan maistettu Espresso Intensoa, Cappuccinoa, Aromaa, Choccocinoa ja Latte Macchiatoa. Espresso on minulle liian tujua, joten siitä en kirjoittanut, koska en edes itse juonut sitä. Choccocinoa tuli yksi näyte kapseli ja se maistui aika pitkälti kahvikoneen kaakaolta, mutta ei lainkaan vetiseltä, vaan siinä tuli maitovaahto siihen päälle niin se oli hyvää.

Ei niin herkullista Aroma-kahvia

Aroma-kahvi tulee paketissa, jossa lukee "Buon Giorno!", eli sen pitäisi sopia aamun aloitukseksi. Yksi aamu päätinkin siis juoda Aroma-kahvin aamiaiseni kera ja en pitänyt siitä ollenkaan! Se ei ollut samalla tavalla mustaa kahvia kuin mitä keitän kotona normaalilla kahvinkeittimellä, vaan se oli selvästi sellaista, mitä Manner-Euroopaassa juodaan normaalina kahvina. Se maistui minun suuhuni kitkerältä, ei ei, ei minun makuuni. Vähän niinkuin Espressoa, mutta vain paljon isompi määrä.

Mmmmm!

Kaksi ehdotonta suosikkiani ovat ehdottomasti Cappuccino ja Latte Macchiato! Cappuccino on tosi hyvää, sopii täydellisesti mun aamiaiseen. Itse tykkään aamulla juoda mielummin maitoisia kahveja kuin ihan mustaa kahvia (ellei ole nukkunut todella huonosti ja tarvitse kofeiinia). Cappuccinon vaahto on todella herkullista. En osaisi tehdä Cappuccinoa itse ikimaailmassa, joten tämä on oikein tervetullut kahvinkeitin.

Latte Macchiato sen jälkeen kun olin jo ehtinyt sekoittaa juomaa...

Latte Macchiato on mitä herkullisinta! Se on kuin suoraan Wayne's Coffeesta ja suoraan omasta keittiöstä! Juoma on todella hyvää, sopii rauhalliseen vapaapäivän aamuun täydellisesti! Ainut huono puoli on, että en yleensä kahvilassa laita kahviini lisäsokeria, mutta nyt näiden maku paranee aina kun lisää hieman hienoa sokeria.

Mitä tämä lysti sitten maksaa? Kone maksoi muistaakseni 139e, siinä tuli mukana kapselit kuuteen juomaan. Sitten kuuden juoman paketit maksavat Prismassa 5,15e. Pidän paljon Dolce Gusto -kahvinkeittimestä, vaikka ei sillä ihan joka päivä jaksakaan keittää kahvia.

P.S. Lasi näyttää olevan tosi tyhjä noissa Cappuccinossa ja Latte Macchiatossa, mutta lasi on ihan tosi iso! Oikeasti juomaa tulee yli kaksi desiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti