24. heinäkuuta 2011

Café Kiasma & Ranskalainen ruokatori - onnistunut kesäpäivä

Sofia täällä, heippa hei!

Ellan kanssa tapasimme pitkästä aikaa torstaina 21.7. Nyt on minun vuoroni raportoida yhteisestä kahvilahetkestämme. Yritimme keksiä kahvilaa, jossa olisi myös ulkona paikkoja, koska sää oli niin upea. Emme oikein keksineet mitään tarpeeksi läheltä kriteerejämme täyttävää kahvilaa, joten päädyimme Kiasman kahvilaan. Yllätyimme kuitenkin positiivisesti, kun huomasimme Café Kiasmalla olevan terassi Mannerheimin patsaan takana. Sinne siis!

Aurinkoinen terassi, jossa oli hyvin tilaa

Design-tuolit uudistuneessa kahvilassa
Sisällä katselimme leivoksia tiskissä, mutta ne olivat aika kalliita, joten päädyimme ottamaan pelkät juomat. Tiskillä olikin kyltti, että pöytiintarjoilu. Tiskin takana oleva tyttö kuitenkin otti tilauksemme ystävällisesti, ja kehotti meidät istumaan, niin juomat tuotaisiin pöytään. Menimme terassille ja saimme mukavan paikan, missä sai päättää ottaisiko aurinkoa vai istuisiko varjossa.


Juomamme tulivat nopeasti, Ellalle persikkajäätee (3,5e) ja minulle Reilun kaupan kahvi (3e). Ella ei muistanut, oliko tilannut sitruuna- vai persikkajääteen, mutta sai kuitenkin akuutin janonsa tyydytettyä, joten jäätee kelpasi hyvin. Minä taas inspiroiduin Kiasman tunnelmasta ja otin Reilun kaupan kahvin normaalin kahvin (2,5e) sijaan, ja se oli oikein hyvän makuinen. Lisäksi saimme Ars11 -suklaapalat, jotka tulivat mukavana yllätyksenä.

Terassi oli todella mukava paikka, vaikka olimme keskustan päätien varrella. Liikenteen meteli ei häirinnyt ollenkaan. Terassilla soi rentoa musiikkia, jonka pistimme merkille. Mukana musiikissa oli afrikkalaisia rytmejä, varmasti Ars11 -näyttelyn myötä. Terassilla oli ihmisiä paitsi kahvilla, myös viinilasilla ja lounastamassa. Kävimme katsomassa sisällä sijaitsevan delipöydän, jonka tarjoilut eivät loppujen lopuksi olleet erityisen houkuttelevan näköisiä. Ehkä se johtui osin siitä, että oli jo lounasajan loppupuoli. Pöydän antimet tuntuivat kuitenkin turhan kalliilta,  delipöytä 10,5e, keiton kanssa 14,5e.

Kulutimme Kiasman terassin penkkejä hyvän aikaa, kunnes päätimme jatkaa matkaamme. Lasipalatsin (jonka muuten valitsimme keskustan rumimmaksi rakennukseksi) ohi kävellessämme bongasimme markkinat Lasipalatsin autiolla. Ella suostutteli minut kävelemään torin läpi. Onneksi niin, koska vasta paikan päällä tajusin meidän olevan Ranskalaisella ruokatorilla! Ranskalaisen ruokatorin tarkemmat tiedot löytää etsimällä tapahtuman Facebookista. Tori on ranskalaisen Team Fantastiquen järjestämä ja he kiertävät Eurooppaa myyden ranskalaisia oliiveja, juustoja, makkaroita, patonkeja, karkkeja, kuivattuja hedelmia ja crêpesejä.

Taikinan kimpussa
Me sorruimme churroihin, 6kpl 3,5e. Ne valmistettiin nenämme edessä ja olivat tulikuumia, kun saimme annoksen käteemme. 6kpl riitti meille puoliksi oikein hyvin. Nautiskelimme siis churroistamme auringossa ja ihmettelimme tuuriamme. Ellalle siis pisteet tästä löydöstä!

Mums!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti