19. heinäkuuta 2011

Porvoon Paahtimo - kesäpäivä kauniissa Porvoossa

Sofia täällä taas, moi!

Olin taas tänään kahvilla, mutta pitää aluksi kertoa viime viikkoisesta kahvilakäynnistä. Nimittäin Äitillä, Isillä ja minulla sattui kaikilla olemaan vapaata samana päivänä, joten torstaina 14.7. auringon paisteessa päätimme ottaa suunnaksi Porvoon, joka on kunnon kesäkaupunki.

Parkkeerasimme joen rantaan ja huomasimme Porvoon ranta-alueen muuttuneen paljon sitten viime näkemän. Rannalla oli paljon uusia ravintoloita, joista yhdessä kävimme lounaalla. Lounaan jälkeen kävelimme joen vartta vierasvenesatamasta aina Porvoon Paahtimolle asti. Porvoon Paahtimo on hieno tiilirakennus, joka on rakennettu jo vuonna 1902.

Vanha rakennus
Sisällä tiski on tyylikäs ja taustalla on hieno vitriini, jossa on esillä erilaisia oluita ja siidereitä. Sisääntullessa siis epäilinkin, olinko tullut sittenkin Porvoon Panimoon, enkä Paahtimoon. Kahvi-, tee- ja kaakaovalikoimat olivat kuitenkin tarpeeksi monipuoliset, joten kaikille löytyi jotain. Äiti meni varaamaan meille paikkaa terassilta, minä ja Isi jäimme sisään tilaamaan. Äitille otimme Espresson (2,40e), Isi otti Latte macchiaton (3,80e) ja minä otin kuuman kesäpäivän viilennykseksi Frappen (4,50e) hasselpähkinä-makusiirapilla.

Moderni tiski
Upea paikka
Terassi on laiva joessa, mikä on tosi kiva idea. Saimme vielä ihan reunapaikan, joten katselimme ohi lipuvia veneitä kahvin juonnin ohella. Terassilla istuessamme tuli paahtimosta yhtäkkiä vahva kahvin tuoksu, sama jonka voi kokea Meiran paahtimon luona Vallilassa. Se toi kahvihetkeemme ihanaa tunnelmaa.

Vähän mauttomat juomamme
Tarjoilujen taso oli vaihteleva. Äitin mielestä espresso oli ihan perusespresso. Isin Latte macchiato oli liian maitoinen eikä kahvi maistunut ollenkaan. Yllä olevassa kuvassakin se näyttää ihan valkoiselta! Yritimme jopa sulattaa Äitin espresson kanssa tullutta suklaapalaa Iskän juomaan, jos siihen tulisi jotain makua. Minä taas tykkäsin omasta Frappestani. En maistanut juurikaan hasselpähkinää siinä, mutta kun Äiti maistoi sitä, niin hän erotti maussa kyllä pähkinää.

Sisällä Porvoon Paahtimossa oli myynnissä eri makuisia kahveja kotiinvietäväksi, kuten suklaa-chilikahvia tai tiramisukahvia. Myös eri teelaatujen nimet olivat oivaltavia, tarjolla mm. seuraavia: tee aina, tee vielä, tee joskus, tee parhaalle ja tee aika.

Kaiken kaikkiaan kahvikokemuksestamme jäi hyvä mieli, vaikkakin puitteet voittivatkin tällä kertaa itse kahvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti