11. heinäkuuta 2011

Krulla Wiener Kaffeehaus - itävaltalainen kahvila Helsingissä

Sofia täällä moikka moi!

Tänään Tiian kanssa päätettiin mennä Punavuoreen kahville ja niinpä lähdimme seikkailemaan suuntanamme Freda. Kävelimme Lönnrotinkatua ja Omenahotellin kohdalla huomasin olevan kahvila Krulla. Olen moneen otteeseen törmännyt Krullan nimeen erilaisissa listauksissa Helsingin kahviloista ja olin aina miettinyt että minkäköhänlainen paikka se mahtaa olla. Niinpä nyt kun kerran bongasin sen, emme voineet olla testaamatta sitä.

Talo ei ole kauneinta Helsinkiä

Menimme sisään ja kahvila vaikutti siistiltä valkoisine pöytäliinoineen, mutta tyyli oli kuitenkin hieman vanhahtava. Tutkimme kahvivalikoimaa ja lopulta Tiia päätyi suodatinkahviin (2,9e) ja minä otin Othellon (4e), joka oli espressoa ja sulaa suklaata. Kahvit olivat laadultaan Julius Meinl -nimisiä, mikä on ystävämme Wikipedian mukaan wieniläinen kahvi- ja gourmet-ruokamerkki. Tiian Julius Meinl -kahvia kuvailtiin listassa voimakasaromiseksi, mutta pehmeäksi arabica-kahviksi.

Tiian suodatinkahvi

Suklaaespressoni

Menimme istumaan terassille, jossa oli kymmenisen paikkaa. Tiia sai varjopaikan ja minä nautin auringosta. Kahvit tuotiin meille tarjottimella, jossa oli myös vesilasilliset. Kahvi kelpasi hyvin Tiialle. Omani oli myös oikein hyvää, suklaa ja espresso tasapainottivat kivasti toisiaan. Suklaa teki kahvista sen verran paksua, että se oli mukava syödä lusikalla. Tiia huomautti, että kahvilakokemus olisi saanut vielä paremman arvosanan, jos mukana olisi tullut pienet suklaapalat.

Myös kakkutiski näytti hyvältä

Olimme kuitenkin molemmat tyytyväisiä nopeaan palveluun, kahvilassa oli kansainvälinen tunnelma ja monet asiakkaat puhuivatkin englantia. Mietimmekin, että kahvila voisi olla vielä menestyneempi, jos se sijaitsisi paremmalla paikalla. Nyt se on rumassa talossa Omenahotellia vastapäätä ja terassiltakin maisemana oli ruma lasitalo. Päätimme, että voimme kuitenkin tulla myöhemmin uudestaan Krullaan, koska emme nyt ehtineet ollenkaan katsomaan koko sivun pituista teelistaa. Niitä voimme siis tulla maistelemaan seuraavalla kerralla. Tarjolla on kuulemma myös aitoa itävaltalaista Sacherkakkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti