8. toukokuuta 2011

Johto Café - pakastettuja makuja

Heipä hei, Sofia täällä taas pitkästä aikaa!

Aika on taas hurahtanut ohi nopeammin kuin toivoisi, parit kahvilat on käyty läpi ja nyt on vihdoin aikaa kirjoitella blogiimme.

29.4. meillä oli Ellan kanssa taas aikaa käydä yhdessä kahvilla. Kumpikaan ei ollut muistanut tehdä taustatutkimusta kahvilan suhteen, joten jouduimme hetken miettimään mihin menisimme. Ella muisteli, että Kampin yläkertaan olisi tullut uusi kahvila, joten lähdimme tutkimaan tilannetta. Kun pääsimme Kampin ostoskeskuksen viidenteen kerrokseen ja näimme saman vanhan Johto-kahvilan, petyimme molemmat. Ei siinä, ei meillä ole mitään Johto-kahvilaa vastaan, mutta olimme odottaneet jotain uutta.

Autio kahvila aamupäivällä

Olimme aikaisin liikkellä, ennen klo 11 kahvilassa oli vielä hiljaista. Koska päivä oli lämmin ja aurinkoinen, ei mielemme tehnyt kahvia, vaan päätimme ottaa frostiet (4e/kpl). Frostie on siis kuin smoothie, mutta jogurtin sijasta se onkin mehupohjainen. Frostien pääraaka-aineen ja mehun sai itse valita useammasta vaihtoehdosta. Ella otti mansikanmakuisen frostien karpalomehulla ja minä olisin halunnut ottaa omani vadelmalla, mutta varmistaessani myyjältä vadelmien alkuperän, hän kertoi niiden olevan ulkomaalaisia pakastevadelmia. Koska kauppojen pakastealtaissa on usein norovirusvaroitus ulkomaalaisten pakastevadelmien kohdalla ja suosituksena on, ettei niitä syötäisi keittämättä, niin en halunnut ottaa riskiä, vaan otinkin persikka-frostien karpalomehulla.

Ei-niin-houkuttelevat juomamme

Kummankaan frostiessa ei maistunut karpalomehu, vaan Ellan maistui pakastemansikoilta ja omani säilykepersikalta. Ella olisi ehkä tarvinnut sokeria omaansa, omani olisi kaivannut miltei mitä tahansa makua pelkän persikan lisäksi. Molempien mielipide oli siis sama, tätä juomaa emme tilaisi uudestaan. Lisäsimme vielä pettymystämme alkaessamme miettimään, mitä kaikkea kivaa olisimme voineet saada sillä neljällä eurolla mitä olimme juuri sijoittaneet juomiimme.

Hyvät maisemat

Istumispaikkana Johto on kuitenkin ihan mukava. Saimme vaihtaa rauhassa kuulumisia ilman, että kukaan oli heti selän takana kuuntelemassa. Klo 11 alkoi lounassalaattien myynti ja silloin kahvilaan syntyi jonoa. Salaattia en itse ole maistanut, mutta olen muutaman kerran ollut samassa pöydässä kun kaverini ovat syöneet salaatin ja se näyttää ihan hyvältä. Lisäksi kahvilassa näkyy usein työporukoita tai opiskelijoita tekemässä ryhmätöitä, joten sellaiseen Johto Café sopii hyvin. Ja kahvilan sijaintihan on todella hyvä, jos muutaman kerroksen jaksaa seisoa liukuportaissa.

Turhan pitkään emme kuitenkaan ehtineet kahvilassa istua, kun minulla oli jo kiire kotiin. Tiedossa oli nimittäin Williamin ja Katen häät! Ehdin kuin ehdinkin ajoissa kotiin jännitttämään Katen morsiuspukua ja kuningattaren hatun väriä. Olihan Kate kaunis morsian ja kuningattaren hattu ei ollutkaan vaaleansininen, niin kuin olin arvellut, vaan keltainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti