23. toukokuuta 2011

Picnic - uusia kokemuksia turvallisessa ketjukahvilassa

Hellurei, Sofia täällä!

Aika on taas sujahtanut ihan huomaamatta koulun ja muiden kiireiden keskellä (lue Suomen MM-jääkiekkokullan juhlinnassa). Nyt koulu on kuitenkin suunnilleen hoidettu ja kulta juhlittu, joten nyt voi hyvin kirjoitella yhdestä kahvilakokemuksesta.

Kävin maanantaina 9.5. Kaisaniemen Picnicissä lounaalla. Picnicejä on mielestäni viime aikoina noussut kuin sieniä sateella jokaiseen talon kulmaan, tämä Yliopistokadun Picnic on yksi näistä melko uusista tulokkaista. Viime syksynä se mielestäni tuli siihen.

Kahvila on vähän katutason alapuolella.

Maanantaina olin kaupungilla ajoissa tapaamiseeni, joten ajattelin käydä lounaalla sitä ennen. Olen monta kertaa ostanut Picnicin patongin evääksi kouluun jos en ole ehtinyt käydä koulussa lounaalla. Patonki oli nytkin suunnitelmissani (juusto- tai paahtopaistipatonki ovat ehdottomasti parhaimmat vaihtoehdot!), mutta tarkistin kuitenkin ensin päivän keitto- ja pastavaihtoehdot. Kana-nuudelikeitto ei sytyttänyt, mutta rucola-pinjansimenpasta osui ja upposi! Otin siis päivän pastan (8,70e) ja limun (1,40e).

Riittoisan lounaan avulla jaksaa koko päivän!

Pasta-annokseen kuului myös isohko patonkipala ja alkusalaatti. Salaatti oli aika perus: kurkkua ja tomaattia ja vihreää salaatttia sekä neutraalia salaattikastiketta. Mutta mukava yllätys se kuitenkin oli. Patonki oli samaa monivilja-patonkia, joita käytetään täytettyjen patonkien teossa.

Pasta tuotiin tuoreena pöytään ja se oli siis ricotta-pinaatti-täytteisiä tortellineja, basilikaöljykastike ja pinjansiemeniä sekä tuoretta rucolaa ja parmesaanijuustoa. Teen tosi usein kotonakin tuorepasta-tortellineja, joten tämä oli juuri niinkuin minulle tehty. Pidin mausta, vaikka tortellinit eivät olleetkaan laadukkaimpia, niin maku oli oikein mainio kastikkeen ansiosta. (Parhaat kaupan raviolit ovat olleet mielestäni Emma Giordani-merkkiset artisokalla täytetyt tuorepastaraviolit. Niitä löytyy Stockmannin Herkusta ainakin, suosittelen!) Annos oli todella reilu. Otin patonginpalan mukaan iltapäiväksi ja pastaakin jäi lautaselle, vaikka olisi tehnyt mieli syödä kaikki, niin en vain jaksanut.

Picnicin kotisivut ovat todella hyvät. Sieltä löytyvät hyvät kuvaukset siitä, mitä ruuissa on käytetty, kalorimäärät ja selkeät listat päivän keitosta ja pastasta, sekä muista tuotteista. Jos joku torstai etsin lounaspaikkaa, niin pitää muistaa mennä maistamaan Picnicin intialaista tikkakanakeittoa, jossa on cashew-pähkinöitä ja raikas kastike.

Siistit sisätilat

Kaisaniemen Picnic oli mukavan siisti ja uuden oloinen, lounasaikaan ihmisiä oli jonoksi asti ja melkein joka pöytään riitti ihmisiä. Monet olivat selkeästi toimistotyöntekijöitä lounaalla, mutta mahtui mukaan muutama muukin opiskelijaikäinen. Tunnelma ei kuitenkaan ollut mitenkään intiimi tai muutenkaan erityisen viihtyisä. Lähinnä uuden oloinen ruokala. Itse pääsin istumaan ikkunoiden läheisyydellä olevaan pöytään, jossa sai istua mukavilla sohvilla. Ei kätevin pöytä syömiselle, mutta ehdottomasti mukavin istuin kuitenkin.

Suhtaudun aika neutraalisti ketjukahviloihin, rakastan Starbucksia ja olen vuosien varrella laittanut luvattoman paljon rahaa Wayne's Coffee-kahviloihin ympäri Helsinkiä, joten en ole Picniciäkään vastaan. Sieltä saa turvallisesti tasan sen mitä pyytää, mutta uusien löytöjen toivossa yritän aina testailla uusia kahviloita. Tulen kuitenkin varmasti ensi koululukuvuodenkin aikana monta kertaa sortumaan Picnicin lounaspatonkeihin ja nyt jatkossa mahdollisesti myös päivän pastoihin ja keittoihin tuntematta huonoa omatuntoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti