25. toukokuuta 2011

Mattolaituri - kesän paras näköala


Sofia kirjoittelee taas, moikka moi!

Eilen, tiistaina 24.5., tapasin pitkästä aikaa Satu-ystävääni. Viime tapaamisesta oli taas venähtänyt luvattoman pitkä aika, mutta onneksi sattumalta löysimme sopivan ajan tältä viikolta ja tapaaminen onnistui! Koska päivä oli ihanan aurinkoinen, varsinkin verratessa edellisen päivän hirveisiin sateisiin ja salamointiin, niin päätimme käppäillä Kaivopuistoon asti. Matkalla googlasin, että onhan uusi Mattolaituri-kahvila varmasti avattu ja olihan se, joten sinne suunta!

Tyylikäs tiski

Mattolaituri on avattu jo 19.4., mutta työt olivat edelleen selkeästi vielä kesken. Kahvila on ihan meren äärellä, mutta nyt maiseman edessä oli vielä muutama kaivuri ja muita rakennustyömaan merkkejä, sekä tietysti muutama raksatyöläinen rakentamassa terassille jatkoa. Meitä edellä oleva tyttö otti latten mukaan ja hänelle sai kaksi suklaakarkkia, mutta ei kantta ollenkaan juomalleen, kun taas minun latteni (4,40) tai Satun peruskahvin (2,90) mukana ei tullut suklaata kummallekaan. Satu olisi saanut santsikupin ilmaiseksi, mutta sitä hän ei käynyt hakemassa. Mitään syömistä emme ottaneet, koska hinnat tuntuivat opiskelijabudjetteihimme liian korkeilta, herkullisennäköisen marmorisuklaakakkupalan hinta taisi olla jotain 7e, keksi oli n. 3,5e.

Kattoterassin puistonpuoleinen sivu oli pieni

Päätimme mennä nauttimaan kahvimme yläterassille, joka on alakerrassa olevan baaritiskin yläpuolella, katolla siis. Terassihuonekalut olivat mukavat ja saimme kivan nurkkapöydän, jossa oli oma rauha. Tarjolla oli myös vilttejä, koska nyt alkukesästä tuuli oli vielä melko kylmä. Kun olimme juuri aloittaneet kahvien juomisen, niin joku täti tuli kysymään saisiko hän kuvata meitä taustalle johonkin tv-ohjelmaan, johon hän tarvitsi kuvaa kahvilla olevia ihmisiä. Totesimme tämän käyvän oikein hyvin ja niinpä joku kuvasi keskusteluamme hetken aikaa, haha!

Jo melkein juodut kahvit

Hämmentyneenä tästä hoksasin ottaa kuvan juomistamme vasta vähän liian myöhässä kun kahvit oli jo juotu, mutta ehkä kuva puolityhjistä mukeistamme on kuitenkin parempi kuin ei mitään. En tiedä johtuiko se lasista vai tuulesta, mutta oma latteni jäähtyi todella nopeasti, mutta ei se haitannut, koska onhan olemassa jäälattejakin, joten latte on ihan hyvää kylmempänäkin.

Mattolaiturin maisemat ovat upeat ja mukavahan siinä oli istua auringossa muutama tunti. Myyntitiskillä oli paljon erilaisia alkoholijuomia ja kattoterassille tuli myös ihmisiä juomaan kuohuviiniä ja nauttimaan hyvästä säästä. Keski-ikä olikin ehkä vähän korkeampi tässä kahvilassa, ehkä juuri korkean hinnan vuoksi.

Etuterassi on vielä osin rakennustyömaa

Me pidimme kuitenkin paikasta sen verran, että voimme hyvin kuvitella palaavamme Mattolaiturille vielä uudestaan tänä kesänä! Voi olla, että silloin vapaasta pöydästä joutuu jo taistelemaan, mutta onneksi terassi on laajentumassa.

Perinteiset mattolaiturit

Hyvän kahvihetken jälkeen seikkailimme uusia reittejä takaisin keskustaan, moikkasimme pikaisesti jet lagista edelleen kärsivää Ellaa ja pienen suolaisen välipalan jälkeen jatkoimme matkaa kotejamme kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti