20. huhtikuuta 2011

Café Aalto - designkahvila kirjakaupassa

Sofia täällä!

Tänään lounastettiin Tiian kanssa pitkästä aikaa yhdessä ja ravintolan jälkeen suostuttelin Tiian vielä kahvilatestaamaan kanssani. Kävimme muutaman kahvilavaihtoehdon ovella, mutta mikään ei tuntunut hyvältä, kunnes olimme Akateemisen Kirjakaupan edessä ja päätimme testata sen kahvilan.

Alvar Aallon sisustus on nähtävyys.

Itse en ollut koskaan käynyt Café Aallossa, eikä Tiiallakaan ollut siitä kokemuksia, joten tämä oli testikertamme. Ella on kuitenkin aikaisemmin laittanut sen blogimme sivupalkissa olevaan top 3 -listaansa, joten odotukset olivat korkealla. Muistin Ellan erityisesti kehuneen Aallon kaakaota, joten me tilasimme molemmat kaakaot kermavaahdolla (4,40e).

Lupaava ulkonäkö.

Kahvilassa on pöytiintarjoilu ja tarjoilija oli oikein ystävällinen. Kaakaoissa kuitenkin kesti melko pitkään, mutta se oli ihan ymmärrettävää, koska kahvila oli miltei täynnä. Kaakaot tuotiin lopulta pöytään ja kermavaahto oli erillisessä kupissa. Alla kuva siitä, mitä käy jos kokeilee laittaa kaiken kermavaahdon kerralla mukiin. Ei kannata, kaakao vyöryi yli.

Sofia 5v. sai kaakaota?

Itse kaakaon maku oli meille molemmille kamala pettymys. Kaakao maistui kitkerältä (ehkä sen takia pöytään tuotiin sokeria?) ja laihalta. Rakenne oli jauhoinen ja maistui siltä, että kuumaan veteen oli sekoitettu tummaa kaakaojauhetta. Jos Ella luet tämän ja tiedät tästä kaakaosta enemmän, niin osaatko sanoa, miten se on tehty? Laita kommenttia! Ja kaipaisin sun mielipiteen, koska me Tiian kanssa ei tykästytty siihen ollenkaan. Tiialta taisi jäädä kaakao jopa kesken. Olisko ne vaihtanu reseptiä, vai?Muuten itse kahvila oli mielestäni todella mukava tunnelmaltaan. Asiakaskunta oli melko iäkästä ja turisteija löytyi. Yhdessä vaiheessa koko turistiryhmä jäi kuvaamaan Alvar Aallon sisustamaa kahvilaa. Istuimmekin pöydässämme pitkään, kunnes päätimme jatkaa shoppailun merkeissä päiväämme.

5 kommenttia:

 1. Mä itseasiassa kävin kans maanantaina Aallossa kaakaolla, mutta ei ollu kameraa mukana! Se kaakao on edelleen musta tosi hyvää. Pienenä en tykänny siitä, koska se maistu niin oikeelta eikä miltään sokerikaakaolta. Nykyisin aito tumma kaakao on se mitä haen. Pyydän sen ilman kermavaahtoa, koska en halua sen laimentavan makua. Mutta ihan makukymys :) tummaan kaakaoon viel aikaa tottua. vähän niinku yht äkkii jois kahvin ilman maitoa. eihän se hyvältä maistu.
  T.Ella

  VastaaPoista
 2. Kannattaa käydä kampin kaakaopuussa maistelemassa talon kaakaota, tehdään tummaan suklaaseen! itse olen ihastunut!

  VastaaPoista
 3. Oi kiitos vinkistä! sinne täytyykin suunnata pian.

  VastaaPoista
 4. Heissan! Hienoa että olette perustaneet kahvila-aiheisen blogin. Vietän itsekin paljon aikaa kahviloissa ja on mukavaa että kahvilakulttuuriin kiinnitetään täällä Suomessakin enenevässä määrin huomiota :) tahdon jakaa tännekin Cafe Aaltoon liittyvän kokemukseni, jonka kirjoitin jo tuonne Eat.fi sivujen arvosteluunkin. Voilà (ja toivottavasti kenenkään muun ei tarvitse kokea vastaavaa):

  Cafe Aalto haluaa ilmeisesti valikoida asiakkaansa. Jos olet nuori nainen joka haluaa lounaan ja teen/kahvin nauttimisen ohessa lukea kirjaa tai käyttää kannettavaa tietokonetta muutaman tunnin ajan, sinut todennäköisesti kirjaimellisesti häädetään pois ilmeisesti omistajan toimesta. Näin kävi minulle vaikka olin ollut kahvilan asiakkaana jonkin aikaa aina muutamana päivänä viikossa, n. pari tuntia kerrallaan. Joka kerran tietenkin tilasin syötävää ja juotavaa ja huomioin että kahvilassa viettävät muutkin ihmiset melko pitkiä hetkiä kannettavien tietokoneiden ja kirjojen parissa (niinkuin kahvilakulttuuriin yleensä kuuluu). Luulin että tämä olisi siis ok, mutta ilmeisesti ei, koska minulle tultiin eräänä päivänä sanomaan kiukkuisesti suoraan että "täällä ei voi lukea tuntikausia, tämä ei ole mikään lukusali". Olen todella järkyttynyt saamastani loukkaavasta kohtelusta ja olen hyvin surullinen etten ole tervetullut tähän kahvilaan, enkä sinne kyllä enää koskaan aio mennäkään. Uskomatonta ja selkeästi syrjivää käytöstä. Ilmeisesti kahvilalla on tällaiseen varaa? En suosittele paikkaa kenellekään. Kahvilakulttuurin ymmärtäviä ja asiakkaita arvostavia paikkoja on onneksi olemassa.

  VastaaPoista
 5. Heippa!
  Suuri kiitos kun jaoit kokiemuksesi meidänkin kanssa. Täytyy myöntää, että juuri kun viimeksi olin Aallossa olin suunnitellut lukevani siellä kokeisiin, mutta en tuntenut lukemistani tervetulleeksi. Mulle ei sentään tultu sanomaan noin ikävästi kun sinulle. Olen samaa mieltä, että maksavalla asiakkaalla olisi oikeus viihtyä kahvilassa ruokailun jälkeenkin. Tietää nyt varoa Aaltoa. T.Ella

  VastaaPoista