8. huhtikuuta 2011

Café Stocmannin kulma - maisemien ykkönen

Ella täällä moi,

Ensinnäkin hurraa sille, että blogillamme on enimmäinen lukija! Tervetuloa mukaan. Mielellämme kuulemme sinun ja kaikkien vielä piilossa olevien lukioidenkin kommentteja ja kokemuksia kahviloista.

Myös toinen odotukseni aihe palkittiin viime tiistaina (5.4.) kun kokeilemani kahvila ei ollutkaan niin hyvä. Eli kritiikki on nyt kohdallaan. Tapasimme muutaman vuoden takaisen leirikaverini, Satulotan kanssa pitkästä aikaa. Olimme sopineet treffit viideksi Stockan kellon alle. Mulle uskollinen kohtaupaikka. Monet kahvilat ovat valitettavasti viideltä jo kiinni. Café Stockmannin kulma on onneksi auki tavaratalon mukaisesti eli arkena yhdeksään. Se oli myös ihan kulman takana.

Pian kadun täyttää iloinen terassi.

Olen monta monituista kertaa tiedostanut siinä kohtaa olevan kahvilan ja kesäisin sen tupaten täynnä olevan terassin, mutta ollut sisäistämättä, että siellä todella voisi käydä. Tälläkin kertaa varovasti kuikuilimme ensin ikkunasta, että mikä on meininki sisällä ja riittääkköhän budjettimme. Uskalsimme astua sisään. Mukava yllätys oli, että kahvila todella oli vain kulmassa. Se ei jatku tiloissa yhtään pidemmälle kuin kulman verran. Kävelimme tiskille ja hups, Café Stockmannin kulma onkin Fazer. Tässä kritiikkini lähtökohta. En tiedä mistä lähtien Fazer on tätä kulmaa hallinnut...Odotin, että paikasta henkisi ihanaa kokemuksen ja ainutlaatuisuuden tunnelmaa.

Kaksi pitkänomaista käytävää muodosti kulman.

Tutkin juoma-listaa ja kummastuksekseni huomasin, että teet (3,30e) ovat kalliimipia kuin maitokahvi ja kaakao! Tälläista ilmiötä en ollut ennen nähnyt. Ehkä teet olivat jotain hyvin spesiaalia. Päädyin tilaamaan kaakaon (3,10e). Tiedättekin jo, että olen hyvin tarkka kaakaostani. En pidä siitä, jos sen tekemiseen käytetään suklaakastiketta, mutta vielä vähemmän siitä, että se tulee pussista. Näin kuitenkin kävi. Onneksi sain lohdutuksesksi kupin reunalle Fazerin sinisen. Satulotta halusi ottaa vaihtelun vuoksi jääteen (3,50e), joka oli listalla, mutta jota kahvilalla ei kuitenkaan ollut tarjota. Hän vaihtoi sitten capuccinoon (3,50e).Molempien juomat olivat okei. Ei mitään maailmaaräjäyttävää, muttei myöskään parempaakuinkoskaanennen. Pääasia ei kuitenkaan ollut se mitä meni suusta alas, vaan hyvä seura ja maisema! Vaikka Fazerin läsnäolo latistaakin tunnelmaa, näkymä Esplanaadille ja Mannerheimintielle korvaa siitä hyvin paljon. Paikan perustaja on ollut nero. Maisema on puoli kahvihetkeä. Uskon Café Stockmannin kulmalla olevan uskolliset kanta-asiakkaat riippumatta siitä, kuka milläkin hetkellä kahvilan omistaa. Terveisiä sille vanhalle rouvalle, joka nautti konjakkiaan meidän kanssa samassa pöydässä, kun muualla ei ollut tilaa.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Vaikka hieman ärsyynnyinkin, niin ei Café Stockmannin kulma mustalle listalleni joudu. Muttei se ykköseksikään pääse.

Ja sitten Hulluille Päiville! Vai oletteko jo olleet? Ostin Nescafén Favourites mix packin erimakuisia kahveja, joihin lisätään vain kuumavesi ja sekoitetaan. En ole vielä maistanut, mutta tosi kätevä keksintö niille, jotka eivät omista kahvinkeitintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti