18. elokuuta 2012

Regatta - mielummin makkaraa kuin korvapuustia

Ella täällä moi,

Café Regatta on idyllinen kahvitupa Helsingin soutustadionin tuntumassa. Olen käynyt siellä kolmesti: keskellä hyytävää talvea australialaisen ystäväni kanssa ja kaksi kertaa tänä kesänä. Talvella pieni puumökki tuikkuineen oli erittäin tunnelmallinen ja pelkkä olemus lämmitti tunnottomia jalkoja. Kaakao kermavaahdolla sulatti jäätyneen kropan. Kovinkaan moni ei ollut eksynyt paikalle meidän lisäksi. Pari viikkoa taaksepäin (2.8.) ei ollut montakaan ihmistä, joka ei olisi ollut paikan päällä. Terassi sekä lisäterassi olivat molemmat jotakuinkin täynnä. Jono tuli mökistä ulos.

Tunnelmalliset sisätilat.

Monet tulevat Regattaan pyörillä kesäaikaan.

Tällä kertaa mukanani oli koko perhe. Tilauksia tehdessä yritimme kovasti miettiä mitä ottaisimme ja olisiko se itsetehtyä. Olli ja äiti päätyivät korvapuustiin (luultavasti itsetehtyjä) ja minä ja isi mustikkapiirakkaan (ei niin luultavasti itsetehtyjä). Minä ja olli juotiin Snadi-pillimehut (1,50€) ja isi ja äiti kahvit (2€). Regatan kuuluisana erikoisuutena talo maksaa sinulle santikupista 5 senttiä. Olisipa tämän ilmoituksen huomannut myös isä, jonka lapsi kaatoi tämän kahvikupin.

Valmiskermavaahto ja pahvilaatikossa kannettu piirakka.

Pulla oli sisältä vielä lämmin. Se on hyvä merkki!

Sillä aikaa kun isi jäi odottamaan käsinkirjoitettua kuittia, menimme me muut etsimään pöytää. Meillä kävi tuuri ja saimme pöydän ihan aidan vierestä suoralla näköyhteydellä venesatamaan. Ei käy kieltäminen, että maisemat olivat ihanat. Melojat olivat juuri lähdössä iltalenkille ja veneretkellä olleet palailivat satamaan. Tunnelma ympärillä oli kesäisen hilpeä.

Niin mekin joskus veneiltiin..Kahvin tuoksun peitti pöytäämme leijaileva grillin haju. Kahvilaemäntä sytytteli juuri nuotiota makkaranpaistoa varten. Makkaroita saa ostaa muutaman euron hintaan ja ei kun tikku tulille.

Vaikka regatta onkin saanut edesmenneen City-lehden Kaupungin paras pikkukahvila 2008 -kunniamaininnan, voi tämänkin kahvilan tiivistää jo niin tutuksi käyneeseen ongelmaan: Miksi oi miksi kahvilan olemus ei kohtaa tuotteiden laadun kanssa. Mustikkapiirakka (3,50€) oli ihan ok. Valmiskermavaahto vielä laski pisteitä. Korvapuusteja (2,90€) on syöty parempiakin. Ehkäpä ensi kerralla koitan makkara ja limu -linjaa. Kabanossi ja coca-cola kun ovat aina sitä taattua laatua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti