29. elokuuta 2012

mbar - toimiiko baarin kahvilapuoli?

Sofia täällä hei!

Kun kesän helteet olivat parhaimmillaan, pääsimme taas Ellan kanssa kahville ja mietimme etukäteen mihin menisimme. Ella muisti aikaisemmin pitämämme gallupin, missä pyysimme lukijoitamme päättämään mihin menisimme seuraavaksi kahville. Silloin vaihtoehtoina olivat Tin tin tango, mbar, Esplanad ja Villipuutarha. Koska Ella oli ollut koko päivän liikkeellä, emme jaksaneet tällä kertaa lähteä seikkailemaan Kallioon, vaan päätimme lähteä kokeilemaan Esplanadia. Aurinkoinen sään ansiosta Espa oli täynnä ihmisiä, niin myös Esplanadin terassi ja sisällä kahvilassa oli kamala jono ja kaikki näkemämme pöydät olivat täynnä. Ei siis sinne. Ja tästä tuli nyt kolmas kerta, kun olen mennyt Espaland-kahvilan ovelle ja kääntynyt aina eri syystä pois: joskus on ollut täyttä, joskus taas on ollut kalakeitto-päivä ja koko kahvila löyhkännyt kalalta.

Pienen pohdinnan jälkeen lähdimme tallustelemaan mbaria kohti. Lasipalatsin sisäpihan terassit olivat täynnä, kuten aina hyvällä säällä, mutta mbarin sisällä oli tilaa reilusti. Sinne siis! Tiskillä ei ollut jonoa ja pääsimme heti tilaamaan. Minä päädyin jäämochaan (4e) ja Ella mietti limun ja teen välillä ja päätyi lopulta teehen (2,10e).

Kuinka monta kertaa tästä onkaan kävellyt ohi?

Minun kahvini tehtiin shakerissä niin, että juoma oli kylmää, mutta siinä ei ollut jäitä. Ella, joka tilasi minun jälkeeni teensä, sai lasin kuumaa vettä ja heti maksamisen jälkeen meille käännettiin selkä ja seuraavaa asiakasta alettiin palvelemaan ilman, että meiltä kysyttäisiin haluaisimmeko kuitin tai Ellalle olisi neuvottu, mistä teet loppujen lopuksi löytyvät. Niinpä minä lähdin suunnistamaan kohti pöytää ja Ella tasapainotteli täyden lasin kanssa etsimään teepusseja.


Kahvilassa oli todella rauhallista ja hämyisää. Huoneen nurkassa oli kunnon dj-laitteet, iltaisin mbar tosiaankin toimii nimensä mukaisesti baarina. Huomasimme, että internetillä oli hinnasto, eli ei ilmaista nettiä, mutta pöydissä oli kuitenkin ihmisiä kannettavien kanssa.

Ella tuli pian pöytään teensä kanssa. Teevalikoima oli monipuolinen ja Ella päätti kokeilla porkkanateetä! Siinä vasta ihmettelemistä, emme olleet kumpikaan kuulleet ennen vastaavasta! Teessä tosiaan oli porkkanan makua, mutta ei kuitenkaan liikaa. Itse olin melko pettynyt omaan jäämochaani, se maistui lähinnä kaakaolta, jossa oli vähän kahvia. Eikä kaakao hyvässä mielessä, vaan sellaiselta kaakaolta, joita tein pienenä kotona kaakaojauheesta ja maidosta.


Porkkanatee!

Lisäksi satuimme istumaan Ellan kanssa sellaiseen pöytään, jossa ilmastointi puhalsi kovaa. Saimme ainakin viilennystä kuumaan kesäpäivään, mutta juomat juotuamme olimme ihan jäässä.

Kaiken kaikkiaan emme olleet vakuuttuneita mbarin kahvilapuolesta. Se on hyvällä paikalla, mutta lempikahvilaa siitä ei meille tullut. Mbar on mielestäni kuitenkin yksi Helsingin parhaista kesäterasseita, joten sitä puolta voin ehdottomasti suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti