15. kesäkuuta 2011

Viola - luonnonrauhaa Helsingin keskustassa

Heipä hei, Sofia täällä!

Maanantaina 6.6. löydettiin Suskun ja Tiian kanssa sopiva päivä tavata piitkästä aikaa! Suunnaksi otimme Unicafen juhlaravintola Violan. Arkipäivisin Viola toimii lounaskahvilana. Aukioloissa voi olla poikkeuksia yksityistilaisuuksien takia, joten kotisivuilta kannattaa tarkistaa aukioloajat ennenkuin suuntaa Violaan.

Idyllinen puutalo

Tiesimme Violan sijaitsevan sinisessä huvilassa Kaisaniemenrannassa, mutta emme olleet tajunneet sen sijaitsevan Yliopiston kasvitietellisessä puutarhassa. Olikin ihana päästä meiluisasta keskustasta hiljaiseen ja rauhalliseen puutarhaan. Kuten Violan mainoksessa sanotaan, ei uskoisi olevansa Helsingin ydinkeskustassa.

Tarjoilut löytyivät kauniista tilasta

Löysimme kahvilan melko helposti ja kävimme sisällä valitsemassa tarjoilumme. Tiia otti lohipiiraspalan (5e), minä tomaatti-mozzarella focaccian (5e) ja Susku otti pelkän teen (2e). Olin pettynyt hintatasoon, ajatelin tarjoilujen olevan Unicafen hinnoissa, eli vähän alhaisemmat. Edes opiskelijakortista ei ollut hyötyä.

Aurinko paistoi!

Menimme tarjoiluinemme pihalla oleville pöydille ja saimme aurinkoisen paikan. Pikkuhiljaa terassi alkoikin täyttyä. Ruuassa ei ollut valittamista, mutta ei se ollut kyllä kauhean kehuttavaakaan. Suskun tee maistui kuulemma lentokoneen teeltä, joten se ei tehnyt vaikutusta.


Sijainti puutarhassa oli kuitenkin mukava, enkä muista ennen käyneeni siellä. Teimmekin pienen kävelylenkin ja puistossa kasvien keskellä oli ihmisiä piknikillä ja tunnelma oli jopa hieman vastaava kuin Pariisin kasvitieteellisessä puutarhassa Jardin des Plantes'issa, tosin paljon pienemmässä mittakaavassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti