19. kesäkuuta 2011

Masabi - sushia suomeksi

(HUOM! Masabi ei sijaitse enää Forumissa. Ainoastaan Sellossa.)

Ella täällä moi,

Aina kahvila-treffien ei tarvitse olla niin perinteiset. Minä ja Elina päätimme maantaina (13.6.) syödä pullan sijasta sushia. Elina ei ollut koskaan aikaisemmin koskenutkaan sushiin ja minäkin luettelin sen yhdeksi inhokki-ruoistani. Sanotaan kuitenkin, että kun sushia syö tarpeeksi monta kertaa, niin siitä alkaa pitää.

Aloitimme sushi-paikkojen vertailun Uudenmaankadun Sushibarista. Heillä oli tuohon aikaan tarjolla lounas, johon ei saanut itse vaikuttaa, vaan menussa oli valmiit lajitelmat (10kpl/10,903 tai 15kpl/14,70e). Kiitimme tarjoiljaa esittelystä ja jatkoimme seuraavaan paikkaan. Tiedän, että sushin yksi ydin on raaka kala, mutta siihen en tule pystymään vielä vähään aikaan, joten tarvitsin kasvispainotteisen menun. Erityisesti minua kiehtoi kananmuna-sushit. Seuraava kohteemme oli Forumin Itamea sushi, jonka oven ulkopuolella oli hyvän kuuloinen tarjous. Sisään astuessamme selvisi kuitenkin tarjouksen olevan vanhentunut eikä nykyinen kampanja ollut yhtään niin hyvä. Kannattaako vanhentunutta kampanjaa enää mainostaa? Emme tahtoneet kuitenkaan luovuttaa! Seuraavana listalla oli Stockmannin Sushi bar. Vitriinin valikoima oli laaja ja olisi ollut mukava päästä valitsemaan oma lajitelmansa, mutta joukosta puuttui juuri se tärkein eli muna-sushi. Myyjä ohjasi meidät Stockmannin Deliin, jossa myytiin valmiita lajitelmia, joissa saattaisi olla etsimääni sushia. Olihan siellä, mutta kompromissiksi joutuisin ostamaan myös kalaa. Matkamme siis jatkui. Epätoivoisina soitimme sushi-asiantuntevalle veljelleni, että mistä saa halpaa, mutta hyvää sushia, ilman kalaa. Hän suositteli meille Fuji Villagea, joka toimii ''all you can eat'' -periaattella. Sushi-harrastuksen aloittelijoina, emme kuitenkaan uskaltaneet lähteä vielä kokeilemaan noin haastavaa paikkaa. Siellä täytyisi sitten ahtaa koko rahan edestä (12,90e). Viimeinen mahdollisuutemme oli Forumin toisessa päässä oleva Masabi, sloganilla Sushia suomeksi.


Täydellinen paikka aloittelijoille. Pehmeä laskeutuminen sushin maailmaan omalla äidinkielellään. Lounastarjous oli erittäin kohtuuhintainen ja siihen kuului joko kala- tai kasvislautanen. Tarjolla oli myös yksittäisiä susheja, muna-sushit mukaanlukien. Elina kokeili rohkeasti kala-lautasta (10kpl/8,60e) ja minä otin kaksi isoa kasvisrullaa ja kaksi muna-sushia, tietysti (yht.6,60e). Annoksemme tulivat ihanilla suomalaisuutta henkivillä puualustoilla. Paikka oli rauhallinen istua ja nauraa puikkojenkäsittely -taidoillemme. Elina piti maistamastaan ja minusta tuli uusi sushi-fani. Piti kai tämäkin vielä nähdä.


Istumapaikkoja oli vain muutamia, mutta sillä hetkellä se ainakin oli tarpeeksi.

Kaunis tarjoilu.

Koko juttuni pointti siis on, että uskaltakaa kokeilla, älkääkä aina tyytykö perinteisiin pullakahveihin, vaikka ihania nekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti