4. kesäkuuta 2011

Kaakaopuu - suussa sulavaa sulkaata

Ella täällä moi,

Vähän aika sitten Café Aalto -blogitekekstissä keskustelimme kaakaoista ja lukijamme kehotti meitä kokeilemaan Kaakaopuun ihania kaakaoita. Ja viime maanantaina (30.5.) minä ja Sofiahan mentiin ja testattiin kyseinen kahvila Kampin kauppakeskuksessa. Minä olen joskus aikoja sitten käynyt Kaakaopuussa useammankin kerran, mutta en sen laajennuksen jälkeen ja Sofialle tämä oli ihan ensimmäinen kerta.

Joitakin vuosia sitten sisäterassia ei vielä ollut.

Yhdessä astelimme sisään kahvilan lasiaukosta ja aloimme tutkia kaakaovalikoimaa. Kohtasimme ensimmäisen ongelman: listan sanat olivat meille aivan vieraita. Jouduimme pyytää myyjää tulkkaamaan meille mitä kaakaot oikeastaan sisälsivät. Erittäin ystävällisesti, eikä ollenkaan kyllästyneesti, hän kuitenkin teki meille selkoa uusista sanoista. Lopulta Sofia päätyi Leonidas Café Fondaan (4e), joka oli kahvia pohjallaan maukasta sulanutta suklaata. Minä otin Cacao Mayan (3e), joka oli tiivis annos sulaa tummaa suklaata ja chiliä. Maku oli erittäin tuhti. Sitä lievittämään otin palan Leonidaksen pähkinäsuklaata (1e). Kaakaoiden lisäksi Kaakaopuuhan on kuuluisa Leonidaksen suklaatiskistään. Niitä Sofia on jo Pariisissa maistellutkin.

Pieni ja tulinen sekä perinteinen, mutta yllätyksellinen.

Istuimme pöytään odottamaan juomiemme saapumista. Olimme pahoillamme, että jouduimme tyytymään pieneen sivupöytään vain, koska isot pehmeätuoliset pöydät oli varanneet jo kahvihetkensä lopettaneet yksin istuvat asiakkaat. Toisaalta sivummalla oli rauhallisempaa. Kauppakeskus kun muuten on niin rauhaton paikka. Keskustellessamme Sofia totesi, että jonotushetki oli tuntunut hänestä stressaavalta, kun kaikki pakkautuivat pieneen tilaan, eikä ollut varma pääsisikö tilaamaan omalla vuorollaan. Olen tästä samaa mieltä. Selkeämpi jonotussysteempi tekisi tilanteesta helpomman.

Vain pienen odottelun jälkeen kaakaomme ja suklaani saapuivat pöytään. Oikeastaan ihanaa, ettei niiden valmistumista tarvinnut jäädä odottamaan tiskin viereen. Tilaamiemme tuotteiden joukossa tarjoilijalla toi mukanaan myös kaksi ylimääräistä valkosuklaa ''nappia''. Ehdin jo selitää hänelle, ettemme me tilanneet enempää suklaata, kunnes myyjä kertoi, että saamme ne kaupan päälle. Meistä se oli odottamaton yllätys ja toi kyllä pisteitä Kaakaopuulle. Suomessa kun yleensä kaikki aina maksaa, eikä mitään anneta vain lahjaksi. Kaiken lisäksi suklaat olivat juuri sitä, mitä Sofia olisi halunnutkin.

Parempaa kuin Fazer?

Kaakaot maistuivat meille oiken hyvin. Pähkinäsuklaani oli ihanan maksua ja sitä oli juuri sopiva pala. Mukavaa kun joku kahvila on erikoistanut kaakaoihin ja suklaaseen. Tottakai sieltä saa myös kahvia, teetä ja muuta purtavaa. Olimme sitä mieltä, että vitriinissä oli vähän liiankin laaja valikoima, esimerkiksi salaatit eivät välttämättä kuulu puotimaisen kahvilan valikoimaan.

Olisimme nauttineet yhteisesti hetkestämme vielä enemmän, jos Kaakaopuu olisi perustettu imagonsa mukaiseen tunnelmalliseen kulmakahvilaan, mutta näin asiakaskunta on varmasti laajempi kun ohikulkijoita on runsaasti ja monet ottavat kahvia mukaankin.

Mukavan kokemuksen jälkeen aiomme palata Kaakaopuuhun uudestaan varsinkin silloin, kun kaakaohammasta kolottaa. Valitettavan lopun kokemuksellemme sai vierailuni nettipankissani. Huomaan Kaakaopuun veloittaneen ostokseni minulta kahdesti. Täytyy käydä selvittämässä tilanne.

3 kommenttia:

  1. höh, harmi että sulle kävi noin! kai asian olet saanut selvitettyä?

    VastaaPoista
  2. Asia on edelleen auki. He lupasivat lähteä selvittämään asiaa, mutta siitä on jo yli viikko. Täytyy kai taas käydä siellä. T.Ella

    VastaaPoista
  3. kaakaopuussa saa aika useinkin ilmaseksi jotain suklaita.. huonona puolena leonidaksen suklaa ei vaan ole kovinkaan hyvää

    VastaaPoista