2. syyskuuta 2012

Mormor cupcakes - taas uusi maahanmuuttaja


Ella täällä moi,

Lönrotinkadulle on avattu Cupcakes-paikka Mormor, joka ei ole kahvila. Sillä ei ole kahvilan lupaa, eikä siksi myöskään kunnollisia pöytiä. Siksi cupcakesit ovat kylmässä, vaikka ne ovat parempia huoneenlämpöisenä. Paikka on avannut ovensa viime joulukuussa. Sandra kulkee siitä aina ohi töihin. Oli hänen ideansa käydä paikan päällä testaamassa näitä Suomessa vielä niin harvinaisia herkkuja.

Ohikulkijat huomaa varmasti.

Alkuperäinen suunnitelmamme oli ottaa kuppikakut mukaan, mutta koska jälleen kerran satoi, ei meillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin jäädä paikan päälle (23.8.). Päätimme tehdä piknikin ikkunaa vasten olevalle penkille. Omistaja laittoi valitsevamme leivokset laatikoihin, jotka sitten avasimme istuessamme. Minun laatikostani paljastui mansikka-lime-marenki ja mustikka-vanilja ja Sandran laatikosta tuplasuklaa ja raparperi-marenki (3,10€/kpl). Sen lisäksi Sandra otti Kaffa roasteryn pavuista paahdetun kahvin (2,50€).

Ulkonäkö on puolet herkkuudesta.

Cupcakesejen muffinssiosat leivotaan toisessa leipomossa ja päällinen pursotetaan paikan päällä. Meitä kuitenkin hämäsi juuri uunista tulleet leivonnaiset takahuoneessa. Omistaja kertoi, että hän valmistaa niitä ystävänpäivänä ilmestyvää kirjaansa varten. Ilmeisesti hän ei ollut tottunut kovin tiheään asiakasmäärään tai ainakaan paikan päälle jääviin asiakkaisiin, koska hänellä oli oheispuuhastelua niin paljon. Myös puhelimeen hän vastasi hyvin tiuhaan tahtiin eikä soittajat selvästikään olleet asiakkaita.


Meidän suureksi yllätykseksi ihan hetki meidän jälkeen sisään asteli kaksi minun tuttuani, Sofia ja Rita. Hekään eivät olleet aikaisemmin käyneet Mormorissa. Onneksi sopu antoi tilaa ja mahduimme kuin mahduimmekin kaikki evästämään yhdessä. Herkkumme olivat erittäin maistuvia, eikä ketään tuntunut haittaavan se, etteivät ne olleet ehtineet olla huoneenlämmössä. Hilpeyttä aiheutti kuorrutus, jota oli lopulta ympäri naamaa.

Makuvalikoima on laaja.
 
Tottakai olisimme viihtyneet paremmin, jos kahvilaolosuhteet olisivat olleet kunnolliset. Olisin myös halunnut tietää, että jokaisesta ostamastani leivoksesta menee sentti hyväntekeväisyyteen, kuten nettisivuilla kerrotaan. Siitä hinnasta tosin voisi mennä vaikka viisikin senttiä.  Cupcakes -aiheinen sisustus kuitenkin ilahdutti.

Suosittelen, mutta kotiin viemisiksi. Kahvin kanssa kerran kesässä.

8 kommenttia:

 1. Päädyin blogiinne jonkin pitkällisen hakusana-ammunnan tuloksena ja yhden faktan tarkistamisen sijaan päädyinkin lukemaan läpi kaikki merkintänne, niin hienosti koukutitte minut ahmimaan kahvilakokemuksianne! Etenkään Suomessa en kahviloissa istuskelua juuri harrasta, mutta bloginne myötä saatan aktivoitua niissä luuhaamisessa... Kiitos blogista, tulen uudestaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan saada noin positiivista palautetta! Kannustan sinua intoutumaan käymään Suomen ja Helsinginkin kahviloissa, koska niillä on paljon annettavaa :) T.Ella

   Poista
 2. Oijoi, onpas viihtyisan nakoista ja oloista ! Saatan jo aistia kuppikakkujen aromin suupielissani, njam. En ole suuren suuri makean ystava, mutta taalla Briteissa olen kylla oppinut myos sokerisherkuista nauttimaan. -Suureksi vahingokseni ;) Aika amerikkalainen ilmiohan tuo on, enka voi kuvitella, etta se kovin pitkaan voi pyoria Helsingissa menestyksekkaasti. No, mene ja tieda. Luulen kuitenkin, etta suomalaiset alkavat jossain vaiheessa vaatia laajempaa tuotevalikoimaa, meilla kun ei oikein tunneta "yhden tuotteen kahviloita." Hinnat vaikuttavat aika kohtuullisilta ja muutenkin kivantuntuinen mesta. Mina saattaisin kylla pyytaa karjalanpiirakkaa xD

  VastaaPoista
 3. Viikon vinkki: Runeberginkatu 31 on avattu uusi paikka Cafetoria. (http://www.cafetoria.fi/)

  Hyvää kahvia arvostaville bloggaajille suosittelen. Huippu blogi teillä! Aina kun tarvii mennä kahvittelemaan ja ideat on vähissä niin täältä löytyy varmasti vinkkejä.

  VastaaPoista
 4. Ei ole pariin kuukauteen mitään kuulunut? :(

  VastaaPoista
 5. Loppuivatko postaukset juuri ehdittyäni koukuttua ):

  VastaaPoista
 6. Ilmeisesti loppuvat

  VastaaPoista