14. helmikuuta 2012

Hyvää ystävänpäivää!

Moi!

Pitkästä aikaa Ella ja Sofia kirjoittavat täällä yhdessä. Paitsi ystävänpäivän kunniaksi, myös blogimme ensimmäisen vuosipäivän kunniaksi olemme kahvitelleet yhdessä ja muistelleet kulunutta vuotta. Sopivasti saimme lukijaltamme Maamalta One lovely blog awardin. Se tuli meille täytenä yllätyksenä ja olemme siitä ylpeitä. Kiitos Maama!

Koska haluamme blogimme painottuvat kahviloihin,eikä yksityiselämäämme, olemme muokanneet haastetta omannäköiseksemme. Tässä se tulee!

* Kerro linkin kera blogissasi, kuka lahjoitti sinulle tämän awardin.
Yksi aktiivisista lukijoistamme Maama soi meille tämän kunnian. Hänen bloginsa on monipuolinen katsaus elämään Englannista käsin. Saammeko esitellä, Kello viiden kahvi. 


* Kirjoita seitsemän random faktaa itsestäsi.
1) Huonoimmat kahvilakokemukset
Kahviloissa käydessämme etsimme aitoa ja omaperäistä. Monet ketjukahvilat ovat saaneet meidät pettymään. Sofian odotukset arvokkaasta Kappelista Helsingin ytimessä olivat korkealla. Isot S-ryhmän vihreät logot kahvilan kassalla veivät perinteikästä tunnelmaa. Kahvi tuli suoraan koneesta ja oma kädenjälki puuttui. Ellallakin on vastaavia kokemuksia ketjuista. Hän odotti Stockmannin kulmalta samanlaista henkeä kuin tavaratalossa, mutta kahvila olikin Fazerin omistuksessa. Jos hän olisi kaivannut Fazerin kahvia, olisi hän mennyt tarkoituksella Fazerin kahvilaan.

2) Paras kahvilaseura
Sofialla monet ystävät ovat innostuneet meidän kahvilablogista ja kahviloiden testaamisesta niin paljon, että he tekevät myös taustatutkimusta hyvän kahvittelupaikan löytämiseksi.  Mirjamin, Tiian, Annamarin ja Piian kanssa kahviloista on tullut suosittu keskustelunaihe. Ella on huomannut, että hän viihtyy kahviloissa myös yksin. Kahvilakäynti on helppo yhdistää kaupungilla asiointiin. Innokkaita kahvilaseuralaisiakin löytyy, esimerkiksi Elinoista ja perheestä. Kuitenkin monet ystävistämme eivät edes tiedä blogistamme ja heidän kanssaan on helpompi käydä jo hyväksi havaituissa kahviloissa.

3) Unelmakahvila
Yli 60 kahvilakokemuksen tuomalla kokemuksella ideoimme unelmakahvilamme Helsingissä:
- Sijainti: Kävelymatkan päässä rautatieasemalta
- Koko: Kahvilassa täytyy olla enemmän paikkoja kuin kuusi, jotteivät kahvilatyöntekijät salakuuntele. Kuitenkaan paikkoja ei saa olla enemmän kuin 30, jotta tunnelma pysyy kodikkaana eikä tule hallimainen fiilis.
- Sisustus: Tyyli voi olla kodikas, muttei mummonmökkimäinen. Mitä tahansa tyyliä kahvila edustaakin, sen olisi hyvä olla yhtenäinen kokonaisuus. Ulkonäön lisäksi huonekalujen mukavuus tuo kahvihetkeen lisää mielekkyyttä. 
- Tarjoilu: Hinnan täytyy olla opiskelijaystävällinen (esim. kakku 3e ja kahvi 2e), tarjolla voisi olla hyvä valikoima sekä suolaista että makeaa. Mikään ei saa tulla pussista ja kädenjälki saa näkyä.
- Henkilökunta: Iällä ei ole merkitystä. Palveluasenteen tulisi olla kohdallaan. Asiakkaalla täytyy olla mahdollisuus istua kahvilassa rauhassa ilman tunnetta, että hän on ollut kahvilassa liian kauan. Esimerkiksi jos tarjoilija tulee hakemaan astioita välittömästi ruokailun päätyttyä.

4) Paras henkilökunta
Kaiken kaikkiaan olemme kohdanneet hyvää palvelua. Hyvin harvoin kahvilakokemuksen pilaa huono palvelu. Ella yhtenä parhaista asiakaspalvelukokemuksista nousi Marttojen kahvila ja Sofialla Bear Park Café. Näitä kahta yhdistää inhimillinen ja joustava palvelu. Henkilökunnasta näki, että he nauttivat työstään ja haluavat asiakkaan nauttivan kahvilakokemuksesta. Monissa paikoissa palvelu on asiallista, mutta kokemus jää kylmäksi. Martassa ja Bear Park Caféssa meidät kohdattiin yksilöinä.

5) Mistä löydämme kahvilat?
-    Kaverit
-    Kuulopuhe
-    Töölölainen-lehti
-    City-lehti
-    We are Helsinki
-    Google
-    Helsingin Sanomat ja Nyt-liite
-    Muut blogit

6) Paras hetki blogistina
Kun aloitimme tämän blogin, emme uskoneet ihmisten eksyvän lukemaan sitä. Vaikka 12 lukijaa kuulostaa pieneltä luvulta, se on 12 enemmän kuin osasimme odottaa. Muistamme, kun huomasimme ensimmäisen kirjautuneen lukijamme. Hämmentyneet tekstiviestit vaihtuivat välillämme: ”Onks eka lukijamme sun kaveri?” ”Ei munkaan!” Blogissamme on käyty vuoden aikana melkein 12000 kertaa! Tästä olemme ylpeitä.

7) Tulevaisuus
Kulunut vuosi on mennyt nopeammin kuin uskoisi. Kahvilakäyntejä on kertynyt hurja määrä (emmekä edes halua ajatella kuinka paljon rahaa on mennyt!), toisina kuukausina enemmän kuin tosina. Lähitulevaisuudessa aiomme käydä mm. Mokossa ja Achanissa. Haluamme myös antaa teille lukijoille enemmän vaikutusvaltaa. Voit vaikuttaa siihen, missä kahvilassa käymme seuraavaksi yhdessä. Katso siis oikealla olevaan sivupalkkiin.


Laitamme haasteen eteenpäin seuraaville blogeille, joita mielellämme seuraamme:
Opiskelijaruokaa
New York, I love you
My Exploration
Pariasiaa

Kiitämme tästä vuodesta jokaista blogissamme vierraillutta ja toisiamme. Odotamme innolla seuraavaa vuotta!

2 kommenttia:

  1. Voi kiitos!

    Teillä on ihana, lämminhenkinen blogi! Tuli ihan mieletön kahvilahinku ja ikävä tuttuihin paikkoihin, kun selailin tekstejänne... :)

    VastaaPoista
  2. Hei hieno postaus, ja ihana kun otitte awardin vastaan :) On aina kiva kuulla itselle vieraista bloggareista enemmän ja nähdä kuka on kaiken takana. Saitte myös hauskasti liitettyä 7-faktan listan bloginne kahvila-aiheeseen, mikä vaan sitoo lukijat tiiviimmin teidän teemoihinne. Taidokasta! Hymyilytti kun kerroitte kaverienne lähteneen innokkaina mukaan blogin ideaan, mikä vaan lisää kahvila-arvostelujen määrää. Meidän lukijoiden kannalta aivan mahtava juttu! =)

    Mukavaa päivää ja kiitos tästä!

    VastaaPoista