2. joulukuuta 2011

Kahvila Kariranta - maakuntamatkailua Lahteen

Hei kaikki, Sofia täällä moi!

Nyt syksyllä kävimme visiitillä tätini luona Lahdessa. Porukalla päätimme mennä yhteen tätini lempikahviloista, Kahvila Karirantaan, joka on ihanalla paikalla järven rannalla Sibeliustalon vieressä. Oli sunnuntai, mutta ihmisiä oli koleaan säähän nähden kiitettävästi liikkeellä.


Entinen juna-asema

Heti, kun kahvilaan tuli sisään, kohtasi meidät ihana tuoreen pulla tuoksu. Kariranta on kuulemma tunnettu korvapuusteistaan. Kahvilassa oli paljon ihmisiä, joten teimme työnjaon. Äiti meni varaamaan paikkaa ja me muut jäimme tilaamaan. Äitille ja minulle tilaus oli selvä: korvapuusti (1,80e) ja kahvit (1,70e/kpl). Lasse-serkku otti Herra Hakkaraisen limun (2,30e) ja tätini otti teetä (1,50e) ja lisäksi he ottivat korvapuustin ja sacher-kakkupalan (4e) puoliksi.

Valikoima näytti herkulliselta

Onneksi äiti oli saanut varattua meille ihanan pöydän ikkunan vierestä niin, että näkymä oli järvelle. Kahvila oli sisältä sokkeloinen. Rakennus on vanha puutalo ja entinen juna-asema. Niinpä kahvilan pöydät ovat jakaantuneet pieniin huoneisiin, meidän huoneessa oli kolme pöytää. Ihmisiä oli niin paljon, että viereisen pöydän joutui jakamaan kaksi eri seuruetta.

Mehevä korvapuusti

Suuri kakkupala

Kun kuuluisista korvapuusteista puhutaan, tulee mieleeni aina Succès, jonka olemme myös Ellan kanssa testanneet. Succèsin pullat olivat toki isommat, mutta mielestäni makupisteet saattavat mennä Lahteen. En tiedä, ehkä niitä pitäisi maistella rinnakkain, että voisi paremmin vertailla. Korvapuusti oli joka tapauksessa oikein maukas. Tätini kertoi, että hän käy usein ostamassa useamman pullan kotiin ja pakastaa. Niin herkullisia pullia saa kotonakin silloin kun haluaa. Sacher-kakkua sai massiivisen palan ja oli varmasti hyvä idea jakaa se kaverin kanssa, muuten siitä olisi voinut tulla kerralla liikaa makeaa. Lasse ei ollut ennen maistanut Herra Hakkaraista ja hyvin maistui.


Kahvila Kariranta oli onnistunut kokemus ja mielelläni menen sinne uudestaan kesällä, kun järvi kimmeltää auringon paisteessa ja satama on täynnä elämää.

2 kommenttia:

  1. Ihana idea blogillasi! Vaikka kalliiksihan tuo kahvittelu taitaa tulla pidemmän päälle ;) Kunhan saat blogiasi kehittymään eteenpäin, sinun kannattaa etsiä sponsoreita kustantamaan kahvittelut ;) Heh.

    En malttanut olla selaamatta eteenpäin kun löysin blogisi, ja jumiin taisin jäädä. Kiinnostuksella jään odottamaan uusia arvioita! Itse asuin Lahdessa viime vuoden alkupuolella ja allekirjoitan tämän postauksen sisällön täysin: Kariranta on pieni ja idyllinen, yksityisyrittäjän pyörittämä pikkukuppila, jossa tarjonta ja hinta kohtaavat. Njam. Ja kehotan todellakin käymään uudestaan kesäaikaan! Oh, mitkä maisemat!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maama kannustavasta kommentistasi! Piristi näin harmaata aamua. Kyllähän siihen kahvitteluun rahaa menee, mutta samalla näkee ystäviä, joten sitä kahvittelisi joka tapauksessa ilman blogiakin. Pysy toki kuulolla, uusi postaus on jo työn alla :) T.Ella

    VastaaPoista