28. joulukuuta 2011

CocoVi - asian ytimessä

(HUOM! CocoVi on lopettanut toimintansa alla esitellyssä paikassa. Sama meiniki jatkuu kuitenkin Ruohonjuuri-kaupan perällä osoitteessa Salomonkatu 5.)

Ella täällä moi,

Blogimme hiljentyikin ihan kiitettävästi näin jouluksi tai melkeimpä koko joulukuuksi. Mutta täällä ollaan taas!

Näin aluksi täytyy myöntää, etten ole itsekään ihan varma mistä tänään kirjoitan, mutta yritetään yhdessä ottaa selvää. Oli siis joku joulukuun alkupäivä kun kiertelin ympäriinsä metsästäen joululahjoja. Tavallisesta poiketen keskitin kierrokseni kauppoihin akselilla Ludvikinkatu-Erottaja-Iso-Roba. Kävellessäni Erottajalla ohi The Greendress -nimisen vaatekaupan, mielenkiintoni heräsi. Tilan ns. aulassa oli vaateliike, joka nettisivujensa mukaan on ''yksi eettisen ja ekologisen muodin suunnannäyttäjiä Suomessa''. Hullaannuin liikeessä niin, että ostin sieltä yhdet kalleimmista korviksistani, jota en välttämättä tule edes koskaan pitämään.

The Greendress ja CocoVi Bar yhteisissä tiloissa.

Tilan takaosa oli kahvila, nimetty tosin baariksi. Tuolloin minulla ei ollut aikaa istua alas, mutta lupasin itselleni, että palaisin myöhemmin uudestaan. Torstaina 15.12. näin teinkin. En edelleenkään ole varma, mikä kysesen kahvilan nimi on, mutta se perustuu CocoVi-tuotesarjaan ja kantaa ilmeisesti myös tämän nimeä. CocoVin ja tämän kahvilan filosofiaan kuuluu superfood-ilmiön noudattaminen. Sen verran mitä minä siitä tiedän on, että tuotteet eivät sisällä sokeria, eikä jauhoja, eikä niitä kuumenneta, jolloin ruoan ravintoarvot säilyvät paremmin. Kiehtovaa. Esimerkiksi vitriinissä ollut kakku oli kaunis ja pysyi kasassa ilman edellä mainittuja lisäapuja. Minä en maistanut sitä, mutta vieressäni istuva mies kehui sitä erinomaiseksi ja kysyi myyjältä myös mahdollisuutta tilata sitä kotiin.


Kahvila myy myös CocoVi-sarjan tuotteita.

Minä halusin maistaa kaakaota (4,50e). Hinta on tietysti aika kallis. Samanhintainen kuin kakkupala. Mutta uskon myös raaka-aineiden olevan hintavia. Kaakaoni sisälsi mantelimaitoa, kaakaojauhoja, hunajaa, kookosöljyä ja vaniljaa. Ja alkuperäisestä kertomastani poiketen se kuumennettiin. Kaakaon rinnalle otin sydämenmuotoisen goiji-marja suklaan (1e), joka myös noudatti superfoodin kaavaa. En voi muuta sanoa kuin, että hyvää oli! Tämä kaakao vei mennessään. Sitä juodessani oikein tunsin kuinka se on valmistettu hyvistä raakaaineista ja miten se helli kehoani.

Pahvimuki harmitti, vaikka kaakao oli ihanaa.

Mitä tähän kahvilaan noin muuten tulee, niin tilat eivät ole kaikista houkuttelevimmat. Minua ainakin vähän ahdisti kävellä vaateliikkeen läpi katsomatta sen tuotteita laisinkaan. Istumapaikkoja kahvilassa ei ole montakaan. Yksi isompi pöytä ja yksi pienempi. Ei siis mikään juoruilupaikka. Kaikki tarjoillaan kertakäyttö astioista ja mukeista. Se vähän latisti tätä superfood meininkiä. Luonto tuhoutuu samalla kun syön itseni terveelliseksi. Tuotteet ovat siis ihania, mutta ehkä take away on miellyttävämpi tapa nauttia niitä.

Lopuksi haluan vielä summata yhteen top 3 kaakaopaikat:
1. Café Aalto - niin perinteinen kaakao kuin olla ja voi. Tehty tummasta kaakaosta, joten maku on kaukana sokeriliemestä. Sofia tuskin laittaisi tätä edes top 100, mutta minä tyykkään!
2. Kaakaopuu - yksi kaupungin laajimmista kaakaovalikoimista. Löytyy perinteistä, valkosuklaa, chili...ja se on laadukasta. Yhdelleäkään kerralla ei ole tarvinnut pettyä.
3. CocoVi - omanlainen, mutta ehdottomasti maistamisen arvoinen. Sopii niin keliaakikoille kuin maitoallergikoillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti